FAIL (the browser should render some flash content, not this).

Share  

Startsida / Aktiviteter

AKTIVITETER PÅ FRANSKA RIVIERAN

Det som gör franska Rivieran till ett av världens populäraste resmål är det stora utbudet, inom så många vitt skilda områden. Rivieran står nämligen värd för muséer av världsklass, utmärkta golfbanor och såväl vingårdar som skidbackar. Det är inte illa för en kustremsa på drygt hundra kilometer.

UPPTÄCK KONSTNÄRERNAS RIVIERAN
Den azurblå kusten, Côte d'Azur, har en gedigen historia som verkligen satt spårKonst i området. Rivieran och Provence kryllar till exempel av romerska lämningar och medeltida slott. Under 1800-talet sattes franska Rivieran på konstens karta. Områdets speciella ljus, azurblå hav och färgranna natur fick både Picasso, Matisse och Renoir att slå sig ned i regionen. Idag kan franska Rivieran stoltsera med otaliga muséer och alster av historiens främsta konstnärer. Efter Paris är Nice landets största kulturstad.

Det kulturella utbudet på franska Rivieran handlar om mer än muséer och konst. Det finns flera hundra årliga evenemang, alltifrån giganter såsom filmfestivalen i Cannes till temaveckor med klassisk musik i Monaco. Opera är något annat Rivieran är framstående inom. Nice och Monaco har varsitt operahus med många och högkvalitativa operor. På borggården i Monacos furstepalats brukar lilleputtlandets egen symfoniorkester, som är en av Europas bästa, uppträda. Rivieran kryllar också av trädgårdar av olika slag, både klassiskt franska och exotiska.

SHOPPA, SEGLA OCH SKIDA
Shoppingutbudet är brett på franska Rivieran. Du är ju på Rivieran,Europas guldkust nummer ett, och därför kan du givetvis lyxshoppa i orterna Monaco, Cannes och St Tropez. Det finns också ett aKonstntal större köpcentrum med internationellt mode. I de olika bergsbyarna som finns utspridda i regionen hittar du alltid en mängd souvernirer och lokalaprodukter. Vill duköpa hem en målning av en lokal konstnär?Passa då på att besöka någon av byarna St Paul de Vence eller Eze. Härliggerkonstnärsateljéerna ochderas butiker tätt.

ÄT OCH DRICK GOTT
Precis som i övriga Medelhavsområden har maten en stark ställning. Provence erbjuder en mängd utsökta råvaror och det finns otaliga "klassiker" att pröva på. Rivieran kryllar dessutom av gourmetrestauranger och Michelinstjärnorna finns överallt. På den västra delen av Rivieran, vid St Tropez, hittar du även vinodlingar. Passa på att besöka en vingård och köpa hem lite rosévin, något man skulle kunna kalla för regionens "nationaldryck".

Antibes

KULTUR OCH SHOPPING
Franska Rivieran står värd för otaliga muséer, storslagna trädgårdar och en mängd butiker.
Kultur och shopping

Antibes

SPORT OCH FRILUFTSAKTIVITETER
På franska Rivieran kan du både spela golf och åka skidor. Aktivitetsutbudet är stort och varierande.
Sport och friluftsaktiviteter

Antibes

RESTAURANGER OCH VINGÅRDAR
Rivieran är ett paradis för livsnjutaren. Matglädje, lokala råvaror, vingårdar och restauranger.
Restauranger och vingårdar

 

Rivieranguiden.se är Sveriges största sajt för franska Rivieran. Sedan 2007 har vi hjälpt svenskar att resa ner till Rivieran och genom vår sajt kan du enkelt boka flyg, hyrbil och hotell i såväl Nice, Cannes, Monaco som Saint-Tropez.