FAIL (the browser should render some flash content, not this).

Share  

Startsida / Artiklar / Familjevänliga Cannes Rivage

FAMILJEVÄNLIGA CANNES RIVAGE

Tio minuter från filmfestivalstaden Cannes ligger den något mindre badorten Mandelieu la Napoule. Här kan du sola, bada och spela högklassig golf. Mitt emellan den klassiska golfbanan "Old Course" och grävda kanaler hittar du lägenhetshotellet Cannes Rivage. För dig med hyrbil är detta en bra utgångs-punkt för utfärder på franska Rivieran.

MilanoLägenhetshotellet Cannes Rivage består av två sammanlänkade byggnader med totalt 36 lägenheter. Det är på en egen ö, mitt emellan två kanaler, som hotellet breder ut sig. En trädgård och en stor swimmingpool hittar du också på området.

Som gäst på Cannes Rivage kan du välja mellan tre olika lägenhetskategorier, nämligen studio (2/3 personer) och två större varianter med kapacitet för 4/5 respektive 6 personer. Lägenheterna, vars yta varierar mellan 23och 60 kvadratmeter, har badrum och kök. MilanoKöken är utrustade med bland annat diskmaskin, kylskåp, mikrovågsugn, brödrost och rikligt med porslin och köksredskap. Platt-TV finns också.

Sommartid är Cannes Rivage verkligen en trevlig plats. Swimmingpoolen och trädgården blir en oas, solstolar och parasoll kantar poolen och du kan se ut över den intilliggande kanalen. Under sommarmånaderna har hotellets egen lounge bar, Ô ParadiZzz, öppet och bartendern David serverar friska drinkar till hotellets gäster. Cannes Rivage har också en stor båt som gäster kan hyra för utflykter till förslagsvis Cannes eller Esterelmassiven. Bordtennis och petanque, den lokala varianten av boule, är aktiviteter som du kan sysselsätta dig med i trädgården.

Cannes Rivage ligger en knapp kilometer från havet. Stränderna i Mandelieu är fina och populära. Mellan hotellet och stranden slingrar sig dessutom golfbanan Old Course Cannes-Mandelieu. Det här är en av Rivierans mest klassiska golfbanor och anlades redan 1891 av en rysk hertig. För den golfintresserade är det heller inte långt till de många golfbanorna norr om Cannes.

Cannes Rivage

Lägenhetshotellet Cannes Rivage, som ingår i den franska hotellgruppen Sejours du Sud, passar bra för familjer som vill ha en lugn bas för sin Rivieransemester. För dig som önskar sol och bad är läget nära havet bra, samtidigt som hotellets pool blir populär under sommaren. Oavsett om du kommit till Cannes Rivage för att bada eller sola, är det verkligen till fördel att ha en hyrbil. Tågstationen ligger nämligen en dryg kilometer bort och den förbipasserande bussen stannar redan vid Cannes. Därför underlättar det mycket med hyrbil. Då kan du snabbt och enkelt ta dig till såväl stranden och golfbanan som till franska Rivierans sevärda orter, såsom St Tropez, Antibes och Nice.

Besök gärna Cannes Rivages hemsida för mera information.


Stilren lägenhet på Cannes Rivage


Loungebaren Ô ParadiZzz

Nice
Golfbanan Old Course, intill hotellet


Modern köksinredning

Rivieranguiden.se är Sveriges största sajt för franska Rivieran. Sedan 2007 har vi hjälpt svenskar att resa ner till Rivieran och genom vår sajt kan du enkelt boka flyg, hyrbil och hotell i såväl Nice, Cannes, Monaco som Saint-Tropez.