FAIL (the browser should render some flash content, not this).

Share  

Startsida / luxuryREPORT / Hotel Square

HOTEL SQUARE

Något sydväst om Eiffeltornet ligger Hotel Square, hotellägaren och designern Patrick Derderians egen kronjuvel. Hotel Square ett unikt hotell med både spa, konstgalleri och superb restaurang.

Det är invid huvudkontoret för Radio de France, i den franska medieindustrins hjärta, som du hittar Hotel Square. Hotel Square ägs av Patrick Derderian, en känd fransman som sålt bort sina restauranger i Monaco och Moskva för att satsa helhjärtat i Paris. Det här designhotellet går verkligen hem hos affärsmän som uppskattar stilrena rum och god Konstmat, men är ändå inte ett utpräglat affärshotell. På Hotel Square känner sig alla hemma och hotellets restaurang och bar, Zebra Square, är ett populärt tillhåll.

RUM OCH SVITER
Hotel Square, som är medlem i "Small Luxury Hotels of the World", har 22 rum och 6 sviter med rumsstorlekarna som rör sig från 24 till 54 kvardratmeter. Inredningen är både stilren och varm och samtliga rum har flatscreen-TV, liksom carraramarmor i badrummen. Hotellägaren Patrick Derderian har haft en stor roll i inredningen av rummen och utformningen av hotellet i stort.

FACILITETER
Hotellets spa ingår i den franska Spa Nuxe-kollektionen, som består av fyra ambitiösa span runt om i landet. Det är i källaren som du hittar spaavdelningen och hit kommer du både från hotellets lobby och direkt från gatan Rue de Boulainvilliers. Här erbjuds massage-, kropps- och ansiktbehandlingar.


Receptionen

Hotel Squares väggar pryds av konst signerad Louis Tomasello, Pierre Celice, Jean-Pierre Raynaud m.fl. Mitt i hotellet finns en 18 meter hög vägg, perfekt för stora verk, och på våning två finns ett speciellt konstgalleri och lounge, Salon Blanc, som också kan användas som konferensfacilitet.

Hjärtat på Hotel Square utgörs ändå av Zebra Square, en känd restaurang och bar under ledning av kocken Thierry Burlot. Zebra Square är en designrestuang som lockar både en ung och trendig publik, affärsmän och lokala familjer. Atmosfären är stimmig och familjär, servicen utmärkt och maten likaså. Zebra Square har lyckas hittat en alldeles egen nisch mellan Michelin- och kvarterskrogen. En succe om du frågar mig.


Zebra Square, restaurang och bar

Läs om Hotel Square på www.hotelsquare.com.


Entrén till Zebra Square


Frukost i Zebra Square


Varm och stilrent, ett genomgående tema


Den 18 meter höga konstväggen

Rivieranguiden.se är Sveriges största sajt för franska Rivieran. Sedan 2007 har vi hjälpt svenskar att resa ner till Rivieran och genom vår sajt kan du enkelt boka flyg, hyrbil och hotell i såväl Nice, Cannes, Monaco som Saint-Tropez.