FAIL (the browser should render some flash content, not this).

Share  

Startsida / luxuryREPORT / Kombinera Milano och Rivieran

KOMBINERA MILANO OCH RIVIERAN

Franska Rivieran är en unikt resmål på många sätt. Det är få platser i världen som kan stoltsera med exklusiva badorter, storslagna bergsmassiv och pittoreska bergsbyar på en och samma gång. Men den där europeiska storstadspulsen hittar du kanske inte riktigt i Nice eller Cannes. Passa därför på att kombinera din Rivieranvistelse med den norditalienska mode- och affärsmetropolen Milano!

Miljonstaden Milano ligger omkring 250 kilometer nordost om franska Rivieran och det är inte allt för komplicerat att kombinera dessa trendiga destinationer.

HISTORIA, MODE, KONST OCH LYX
Milano är känd som en av världens främsta modemetropoler samtidigt som landets ekonomiska centrum ligger här. Norditaliens välfärd återspeglas inte minst i de arkitektoniska mästerverken i stadens historiska centrum. Den gotiska katedralen Duomo di Milano är en av världens största katedraler och utgör stadens främsta attraktion. Ett annat landmärke i Milano är den exklusiva shoppinggallerian MilanoGalleria Vittorio Emanuele II, som ligger alldeles intill katedralen. Den här gallerian kryllar av exklusiva klädbutiker. Gucci, Prada och Louis Vuitton har alla hittat hit. Inte långt ifrån Piazza del Duomo ligger dessutom Teatro alla Scala (La Scala), ett av världens mest kända operahus.

Norr om Piazza del Duomo och de stora promenadstråken hittar du Milanos gyllene triangel. Det här området, som faktiskt har formen av en rektangel, är stadens mest exklusiva shoppingstråk. Hit måste du bara ta dig och promenera längs gatan Via Monte Napoleone, där bland annat Versace och Omega har sina filialer.

Önskar du kulturella upplevelser snarare än Ralph Laurens senaste kollektion, ta tillfället i akt när du ändå är i Milano och besök klostret Santa Maria delle Grazie. Här finns nämligen den kända målningen "Nattvarden" av Leonardo da Vinci. Är det istället Milanos nattliv som lockar kan du bege dig till nöjesdistriktet Corso Como, vid sidan av stadens affärscentrum. Det här området står bland annat värd för flera kända barer och klubbar som lockar till sig bland annat internationella modeller och superstjärnor.

PRAKTISKA TIPS
Från Stockholm är det inte svårt att ta sig till Milano. Många flygbolag flyger till huvudflygplatsen Malpenza samtidigt som lågprisflygbolaget Ryanair erbjuder mycket förmånliga flygresor till Bergamoflygplatsen. Tågförbindelserna är goda mellan Milano och Nice, en sträcka som tar omkring fem timmar. Det italienska tågbolaget Trenitalia har frekventa avgångar (i båda riktningar) mellan Milano och Nice. Kontrollera tidtabellen, avgångar och priser via TGV:s hemsida. Tycker du om att köra bil är det också ett utmärkt alternativ att hyra en bil direkt på flygplatsen.

Du kan lägga upp din resa till Milano och franska Rivieran på flera sätt. Antingen åker du via Milano både på dit- och hemresan eller varför inte inleda resan med en Milanoweekend och åka hem från Nice, efter en solsemester på Rivieran.


Utsikt från tåget på väg mot Rivieran

Milano
Gallerio Vittorio Emanuele II

Milano
Centralstationen

Milano
Katedralen Duomo di Milano


Butik i den gyllene triangeln

Hotel Square

TOWN HOUSE GALLERIA
*******
Ett av världens tre sjustjärniga hotell är Town House Galleria i Milano. Läget för det här enastående hotellet är Italiens mest exklusiva, nämligen Galleria Vittorio Emanuele II.
Läs om hotellet

Hotel Square

PARK HYATT MILAN
*****
Kant i kant med Galleria Vittorio Emanuele II ligger förstklassiga Park Hyatt Milan som erbjuder moderna rum och sviter, restaurang, bar och spaavdelning.
Läs om hotelletRivieranguiden.se är Sveriges största sajt för franska Rivieran. Sedan 2007 har vi hjälpt svenskar att resa ner till Rivieran och genom vår sajt kan du enkelt boka flyg, hyrbil och hotell i såväl Nice, Cannes, Monaco som Saint-Tropez.