FAIL (the browser should render some flash content, not this).

Share  

Startsida / luxuryREPORT / Kombinera Paris och Rivieran

KOMBINERA PARIS OCH RIVIERAN

Paris och Rivieran utgör Frankrikes två mest populära resmål. Tågresan däremellan tar 3 timmar. Varför inte kombinera huvudstadens storstadspuls med en semestervecka i St Tropez?

Avståndet mellan Paris och franska Rivieran är 600 kilometer. Den här sträckan tar sju timmar med bil, tre med snabbtåget TGV.


Jardin du Luxembourg

EUROPAS MEST ÄLSKADE STAD
Få städer i världen kan mäta sig med Paris. De världskända sevärdheterna ligger tätt och när du väl besöker Paris kommer du förstå varför staden är Europas mest älskade. Storslagna miljöerna, boulevardkaféer och trädgårdar ligger kant i kant.

Över 10 miljoner människor bor i Paris - staden utan något egentligt centrum. Ja, det är sant. Här i Paris finns inget utpräglat centrum, utan istället en rad stadsdelar med olika karaktär.

Söder om Notre Dame ligger de charmiga Latinkvarteren med restauranger, kaféer och souvernirbutiker. På andra sidan Seine, floden som rinner genom Paris, hittar du det något trendigare Marais. Lyxhotell och pampiga varuhus såsom La Fayette ligger i kvarteren norr om Seine, på den "högra banken". Är du verkligt intresserad av exklusiv shopping kan du även bege dig mot paradgatan Avenue des Champs-Élysées och den närbelägna "Gyllene Triangeln". Låter det komplicerat? Oroa dig inte. Paris omfattande Metro täcker hela stan och transporterar dig smidigt mellan de olika stadsdelarna och sevärdheterna.

KLASSIKERNA
Har du aldrig besökt Paris förut? Vill du nu komplettera Rivieransemestern med lite storstadspuls och shopping? Glöm bara inte att besöka de klassiska sevärdheterna som Paris verkligen kryllar av. Eiffeltornet är ett självskrivet måste. Louvrén likaså. Triumfbågen och kyrkan Sacré-Cœur i all ära, men varför inte sticka ut till barockslottet Versailles. Från metro- och pendeltågstationen "Invalides" tar det bara tjugo minuter att åka ut till solkungen Ludwig XIV:s världskända skrytbygge.


Storslagna Versailles, söder om Paris

PRAKTISKA TIPS
Från Stockholm är det inte svårt att ta sig till Paris. Många flygbolag flyger till huvudflygplatsen Charles de Gaulle samtidigt som lågprisflygbolaget Ryanair erbjuder mycket förmånliga flygresor till Beauvaisflygplatsen, en timme norr om Paris.

Tågförbindelserna är mycket goda mellan Paris och Nice. Bland parisarna är det nämligen rätt så populärt att åka ner till Medelhavskustens stränder och friska luft. Kontrollera tidtabell, avgångar och priser via snabbhastighetståget TGV:s hemsida.


Sacré-Cœur på toppen av Montmartre


Utsikt från Eiffeltornet

Milano
Notre Dame och en karaktäristisk kanalbåt

Floden Seine

 

Hotel Square

RELAIS CHRISTINE
På en charmig gata i närheten av Notre-Dame ligger Relais Christine. Det här är ett charmigt lyxhotell, beläget i de minst lika charmiga Latinkvarteren.
Läs om hotellet

Hotel Square

HOTEL SQUARE
I finanskvarteren vid Eiffeltornet ligger trendiga Hotel Square. Här hittar du toppmoderna rum, ett konstgalleri och en populär restaurang med utsökt mat.
Läs om hotellet

 

Rivieranguiden.se är Sveriges största sajt för franska Rivieran. Sedan 2007 har vi hjälpt svenskar att resa ner till Rivieran och genom vår sajt kan du enkelt boka flyg, hyrbil och hotell i såväl Nice, Cannes, Monaco som Saint-Tropez.