FAIL (the browser should render some flash content, not this).

Share  

Startsida / luxuryREPORT / Park Hyatt Milan

PARK HYATT MILAN

Park Hyatt är synonymt med lyxhotell, modern design och prestigeadresser i världens alla hörn. I Milano har den amerikanska hotelgruppen slagit upp sitt hotell i en 1800-talsbyggnad alldeles intill Galleria Vittorio Emanuele II. Här kan du bo förstklassigt mitt i en av världens mest kända städer.


Lobbyloungen "La Cupola"

Park Hyatt i Milano öppnade hösten 2003 på adressen Tommaso Grossi 1, med utsikt över kända Galleria Vittorio Emanuele II och bara några steg ifrån Piazza del Duomo och La Scala-operan. Här bor du mitt i smeten vare sig det är finanskvarteret eller shopping i i Milanos "Gyllene Triangel" som är orsaken till ditt besök. Några av Milanos bästa restauranger ligger också runt hörnet.

Hotellbyggnaden är klassisk och dateras till 1870. Park Hyatts moderna inredning har tagits fram av den kända arkitekten Ed Tuttle, som också arbetat med flaggskeppet Park Hyatt Paris-Vendôme i den franska huvudstaden.

Park Hyatt Milan har totalt 112 rum och sviter. Samtliga rum är stilrena och kombinerar modern Park Hyatt-atmosfär, klassiska italienska detaljer och den senaste tekniken från t.ex. Bang & Olufsen. Något som Park Hyatt satsade extra mycket på vid uppförandet av hotellet år 2003 är badrummen, som har en Milanodominerande roll i så gott som alla rum. De är stora, har öppna garderober, minibar, badkar, separat toalett och stora speglar.

Hotellet har 29 utsökta sviter, varav presidentsviten på högsta våningen är den bästa. Med en total yta på 270 kvadratmeter, tre sovrum, kök, matsal och panoramaterasser är det inte svårt att förstå att så många kändisar och förmögna privatpersoner valt Park Hyatt för sin Milanovistelse.

Imperial Suite, Prestige Suite och Spa Suite. Det är namnen på de tre sviter som färdigställdes i september 2008 och utgör hotellets nya svitkollektion. I spasviten behöver du inte göra dig besväret att gå ner till spaavdelningen. I badrummet finns nämligen både jacuzzi, gym och behandlingsbäddar. Imperial-sviten är hotellets främsta svit, fastän den är något mindre än presidentsviten. Dyrbar konst, en privata bar, handgjort tak, ett välutrustat kontor, marmorbord och påkostat spa i badrummet har fått både Bono i U2, Anastacia och arabiska prinsessor att checka in.


Baren på Park Hyatt Milan

På bottenvåningen, vid entrén, ligger hotellets lobbylounge vid namn La Cupola. I det här storslagna kupolrummet serveras frukost på morgonen, Afternoon Tea och lunch under dagen och på kvällen dukas det upp både med middag och drinkar. La Cupola utgör hjärtat på Park Hyatt Milan, men givetvis finns också en trendig bar och en gourmetrestaurang, The Park, under ledning av kocken Filippo Gozzoli.

Tar du hissen längst ned i huset kommer du ner till en oas för både kropp och själ, nämligen hotellets spaavdelning. Från hissen kliver du rakt in i det eleganta fitness centret. Intill finns olika behandlingsrum där du erbjuds såväl "Power Peel" som "Chocolate Experience" och "Bamboo Massage". Dessutom finns ett turkiskt bad som håller öppet dygnet runt.

Läs om Park Hyatt Milan på milan.park.hyatt.com.


Entrén till Park Hyatt


Imperial-svitens vardagsrum


Detalj från spaavdelningen


Restaurangen "The Park"

Rivieranguiden.se är Sveriges största sajt för franska Rivieran. Sedan 2007 har vi hjälpt svenskar att resa ner till Rivieran och genom vår sajt kan du enkelt boka flyg, hyrbil och hotell i såväl Nice, Cannes, Monaco som Saint-Tropez.