FAIL (the browser should render some flash content, not this).

Share  

Startsida / luxuryREPORT / Relais Christine

RELAIS CHRISTINE

Relais Christine är ett hotell som utgör något av en oas i centrala Paris. Inte ett ljud hörs i hotellets trädgård, samtidigt som Notre Dame och Louvrén ligger på bara några hundra meters avstånd. Relais Christine är verkligen ett guldkorn i de charmiga latinkvarteren på Seines vänstra bank.


Hotellets klassiska bar

Det är i hjärtat av Saint-Germain-des-Près, det livfulla latinska kvarteret känt för sin intellektuella och konstnärliga historia, som Relais Christine ligger. Hotellet är fridfullt beläget på smala Rue Christine och den blomstrande trädgården, som nås direkt från de större rummen, förstärker den lugna atmosfären.

Relais Christine är ett tjusigt och diskret hotell som lyckats bevara den intima känslan från tiden då byggnaden var ett privat hem. Hotellets bekväma och välkomnande rum, avslappnade bar, spaavdelning och personliga service gör Relais Christine till ett klockrent val för dig som vill upptäcka Paris. Hit kan du alltid komma tillbaka och vila upp dig, vare sig du har varit högst upp i Eiffeltornet eller ut på slottsutfärd på den franska landsbygden.


Frukosten serveras i slottsmiljö

RUM OCH SVITER
Relais Christine har totalt 53 rum och sviter. De första rumskategorierna är standard, superior och deluxe, sedan kommer deluxerummen som är delade i två små plan. Den största sviten på Relais Christine är trädgårdssviten. Den här sviten är över 40 kvadratmeter stor och har direkt tillgång till hotellets trädgård. Att bo i trädgårdssviten kostar drygt 800 euro per natt, men i jämförelse med stadens klassiska lyxhotell är det prisvärt. En egen trädgård kan inte ens Ritz visa upp.

FACILITETER
Hotellet har ingen egen restaurang, utan en klassiskt inredd bar som går under namnet "Honesty Bar". Här är det nämligen du som blandar drinkarna och meddelar receptionen vad som lockat mest i det välfyllda sortimentet.

En våning ner från receptionen och baren ligger hotellets egen spaavdelning. Relais Christine är litet och intimt, men ändå finns det en rigorös spaavdelning. Här finns jacuzzi, gym och bastu. Du kan ta massagebehandlingar och framförallt vara sådär slösaktig med handdukar, shampon och badtofflor som du kan vara på hotell av den bättre sorten. Eftersom Relais Christine är ett litet hotell, har du dessutom möjlighet att vara så gott som ensam gäst på spaavdelningen.

Läs om Relais Christine på www.relais-christine.fr.


Entrén till Relais Christine, en oas i Paris


Lätt Room Service-frukost kl 05.30


Charmigt rum på Relais Christine


Spaavdelningen


Stilren soffgrupp i trädgårdssviten

Rivieranguiden.se är Sveriges största sajt för franska Rivieran. Sedan 2007 har vi hjälpt svenskar att resa ner till Rivieran och genom vår sajt kan du enkelt boka flyg, hyrbil och hotell i såväl Nice, Cannes, Monaco som Saint-Tropez.