FAIL (the browser should render some flash content, not this).

Share  

Startsida / Artiklar / Town House Galleria

TOWN HOUSE GALLERIA

Milano står värd för Europas enda och ett av världens tre sjustjärniga hotell, Town House Galleria. Här bor affärsmän på toppnivå, filmstjärnor och presidenter. Town House Galleria håller högsta klass på alla områden och är mycket mer än ett hotell.

Det är rakt ovanför Pradabutiken i Galleria Vittorio Emanuele II som lyxhotellet Town House Galleria har slagit upp sina portar. I en autentisk miljö med orginaldetaljer från 1800-talet har den kände italienske affärsmännen Alessandro Rosso investerat miljontals euro. Med några av världens främsta arkitekter och designers har han lyckats kombinera gallerians historiska atmosfär med toppmodern europeisk inredning.

Town House Galleria ligger mitt i gallerian, men någon entré syns inte till. Det är nämligen från en diskret bakgata som hotellets celebra gäster kan kliva in en skottsäker hiss och åka upp till hotellreceptionen. Redan när du svänger in på bakgatan möts du av säkerhetsvakter som kontrollerar vem du är och att du är gäst på hotellet. Town House Galleria är nämligen vad man titulerar ett "stängt hotell" som man som utomstående inte har tillgång till. Inte ens hotellbaren eller restaurangen.


Town House Gallerias två våningar

Hotellet upptar två våningar i gallerian och inrymmer ett tjugotal sviter. Sviterna är inredda med det allra bästa. Soffor från Sawaya & Moroni, genomskinliga stolar från Kartell och färglampor av märket Muvis är genomgående inslag. Rummen har även det bästa tänkbara i dryckesväg. Förutom en espressomaskin hittar du champagne av tillverkarna Dom Pérignon, Moët & Chandon och Krug och de allra finaste whiskey- och cognacssorterna. Alla sviter har dessutom balkong, fransk eller en större variant, med utsikt rakt ut i Galleria Vittorio Emanuele II.

Det mest extravaganta när det handlar om Town House Galleria och dess sviter är ändå butlerservicen. Som gäst på hotellet har du direkt tillgång till en specifik butler som ser till att din vistelse på hotellet och i Milano blir perfekt. Använd honom för att putsa skor, bära shoppingkassar och boka restaurangbord. Vissa har anlitat sin butler för att arrangera privata modevisningar och konserter i sin svit. Din personliga butler är den enda person du behöver ha kontakt med på hotellet. Han hälsar dig välkommen, packar upp kläder och serverar dessutom morgonfrukost och ser till att du har nya handdukar på rummet.


Extravagans i form av butlerservice

Förutom sviterna inrymmer Town House Galleria restaurang, salong och bibliotek. De här tre rummen är sammanhängande och bildar en form av vardagsrum för hotellets gäster. Här kan du dygnet runt slå dig ner för en gourmetmåltid, en kopp kaffe eller varför inte för att läsa en bok.

Vad som ytterligare skiljer Town House Galleria från övriga lyxhotell är de omfattande förhandsvalen. Redan innan ankomst till hotellet kan du, genom ett digitalt formulär, välja vilken typ av lakan du föredrar, hur stora kuddarna skall vara och vilken typ av musik som du vill att ska spelas när du kliver in i sviten. Val av önskade språkkunskaper hos din butler och eventuella blomsterarrang ingår också i enkäten. Det här är inte det enda som skall göra din entré till hotellet bekvämt. Town House Galleria har nämligen en egen Bentley som hämtar dig från flygplatsen och kör dig till hotellet.

Läs om Town House Galleria på www.townhousegalleria.it.


Modern design karaktäriserar hotellet


Restaurangen "La Sinfonia"


Hotellets egen Bentley


Vivaldisviten är i två etage


Receptionen

Rivieranguiden.se är Sveriges största sajt för franska Rivieran. Sedan 2007 har vi hjälpt svenskar att resa ner till Rivieran och genom vår sajt kan du enkelt boka flyg, hyrbil och hotell i såväl Nice, Cannes, Monaco som Saint-Tropez.