FAIL (the browser should render some flash content, not this).

Share  

Startsida / Orter och sevärdheter / Biot

BIOT

Likt en lugn oas ligger den lilla byn Biot inbäddad i grönska alldeles ovanför hamnstaden Antibes på centrala Rivieran. Den medeltida bergsbyn Biot, som ligger på en kulle, utgör kärnan i orten och är känd som en hantverks- och keramikstad. I Biot finns många restauranger, hantverksbutiker, glasbruk, museer och en golfbana.

Innan Pablo Picasso förälskade sig i franska Rivieran och gjorde orten Vallauris till kustens största hantverksby var det Biot som var Rivierans största keramikstad. Men Biot har ändå kvar sin status som keramik- och hantverksstad. Nedanför bergsbyn ligger nämligen glasbruket La Verrerie de Biot som gör Biot till Rivierans huvudstad för glasblåsning. Glasbruket tillverkar det kända Biotglaset som karaktäriseras av sina små luftbubblor och är populärt i hela Frankrike.

Den kände konstnären Fernand Léger blev så förtjust i Biot att han ville upprätta en ateljé här. På platsen för ateljén reser sig idag det moderna Musee Fernand Léger som är världens främsta Légermuseum och innehåller över 400 olika verk.

Närheten till Rivierans huvudorter gör Biot till en perfekt utgångspunkt för utfärder. Inom bara minuter når du till exempel Antibes, Cannes och Nice. I Biot finns en idyllisk golfbana, mycket populär bland lokala farbröder, och på kort avstånd når du dessutom ett tiotal andra högklassiga golfanläggningar.

LÄNKAR
Hotell på centrala Rivieran
Turistportalen för Biot


Charmiga Biot


Glasbruket La Verrerie de Biot

KARTA

Rivieranguiden.se är Sveriges största sajt för franska Rivieran. Sedan 2007 har vi hjälpt svenskar att resa ner till Rivieran och genom vår sajt kan du enkelt boka flyg, hyrbil och hotell i såväl Nice, Cannes, Monaco som Saint-Tropez.