FAIL (the browser should render some flash content, not this).

Share  

Startsida / Böcker om Rivieran

BÖCKER OM RIVIERAN

Genom åren har det skrivits en mängd reseböcker om franska Rivieran och Provence. Vi har studerat de flesta och samlat våra favoriter.

 

Cap Ferrat

PROVENCE & CÔTE D'AZUR
Streiffert Förlag (2007)
Gedigen reseguide från serien "Första Klass reseguider". Boken berättar om regionen, gallerier, festivaler, vin, kaféer, stränder, muséer, konst, historia och städer. Många bilder och vackra illustrationer över såväl romerska amfiteatrar som bergsbyar.
Pris: 220 kronor
Köp hos Bokus

Cap Ferrat

CÔTE D'AZUR
Cadogan Guides (2006)

Engelskspråkig reseguide som beskriver franska Rivieran från öster till väster, från Menton till St Tropez. Utförliga beskrivningar och heltäckande information. Mycket text och få bilder, enbart några vackra bildsidor i början av boken.
Pris: 154 kronor
Köp hos Bokus

Cap Ferrat

TOPP 10 PROVENCE & CÔTE D'AZUR
Streiffert Förlag (2006)
Mindre variant i serien "Första Klass Reseguider", något tunnare och mindre heltäckande än storebror till vänster. Inspirerande och rolig reseguide med topp 10 ranking av regionens bästa sevärdheter. Många smultronställen och bra tips.
Pris: 84 kronor
Köp hos Bokus

Cap Ferrat

FRANSKA RIVIERAN
Berlitz (2007)
Liten och smidig pocketguide från Berlitz. Här kan du läsa om Rivierans historia och de viktigaste sevärdheterna. Boken berättar om den lokala matkulturen, shoppingutbudet, evenemang och nöjen. Ett bra komplement i Rivieranbokhyllan.
Pris: 66 kronor
Köp hos Bokus

Cap Ferrat

COOL SPOTS CÔTE D'AZUR
teNeues Verlag (2006)
En vacker bok med "coola" ställen på franska Rivieran. Designhotell, nattklubbar, strandrestauranger och lyxiga butiker i både Cannes, Monaco och St Tropez. Boken består till största del av snygga bilder och mindre faktarutor. En fröjd för ögat.
Pris: 164 kronor
Köp hos Bokus

Cap Ferrat

GREAT VILLAS OF THE RIVIERA
Rizzoli (1998)
Storslaget verk som inte längre tillverkas. Författaren Shirley Johnston tar dig med till franska Rivieran mest fantastiska villor. Unikt bildmaterial som inte hittas någon annanstans. Enda sätter att få se hur bland annat Microsoftgrundaren Paul Allen bor.
Pris: 616 kronor
Köp hos Bokus

Rivieranguiden.se är Sveriges största sajt för franska Rivieran. Sedan 2007 har vi hjälpt svenskar att resa ner till Rivieran och genom vår sajt kan du enkelt boka flyg, hyrbil och hotell i såväl Nice, Cannes, Monaco som Saint-Tropez.