FAIL (the browser should render some flash content, not this).

Share  

Startsida / Orter och sevärdheter / Cannes
CANNES

Cannes är en av Rivierans mest eleganta orter och staden är vida känd för sin årliga filmfestival. Här kan du bada vid sandstränder och flanera på eleganta Croisetten , den palmkantade strandpromenaden som löper längs med vattnet. Restauranger och kaféer finns det gott om och de bättre hotellen är utmärkt för kändisspaning!

EN BLICK PÅ CANNES
Den tidigare lilla fiskebyn Cannes har idag blivit en av Franska Rivierans mest fashionabla semesterorter. Staden är känd för sin årliga filmfestival och ses som en badort för rika och berömda. Cannes har ett stort utbud av shopping och här finns många exklusiva butiker av kända modeskapare. Den främsta shoppinggatan heter Rue d´Antibes, men även “budget-shopping” erbjuds. Cannes har också ett glitterande nattliv samt ett brett utbud av restauranger och kaféer i olika prisklasser.

Cannes ligger vackert beläget invid Cannes-bukten och längs den palmkantade strandpromenaden ”La Croissette” ligger de stora, välkända hotellen såsom Martinez, Carlton och Majestic. Här i Cannes finns även en av franska Rivierans livligaste nöjesbåtshamnar och intill de stora yachterna ligger även charmiga, lokala fiskebåtar.

Längst västerut på strandpromenaden ligger Palais de Festival, filmpalatset där filmfestivalen hålls varje år i maj. Handavtryck av celebriteter finns på den intilliggande Allée des Stars. I Palais de Festival finns också ett kasino och här hålls även många kongresser och mässor.

Cannes erbjuder också långa, breda sandstränder som lämpar sig för sol och bad. Stranden väster om filmpalatset är öppen för allmänheten men flera strandavsnitt är privata och hör till de stora lyxhotellen.

GAMLA STAND - LE SUQUET
Ovanför hamnen och filmpalatser ligger den medeltida stadsdelen Le Suquet med smala gränder som klättrar uppför sluttningen. Det vita klocktorne Tour du Suquet är ett kännetecken för hela Cannes och stillsamma Place de la Castre är centralpunkten för gamla stan. Här finns en kyrka från 1600-talet och Musée de la Castre som har ett brett utbud av utställda föremål. I museet finns allt från japanska riddardräkter, en egyptisk mumiehand till persiska samlingar. Den dagliga marknaden Marché Forville har ett brett utbud av varor - allt ifrån frukt och  grönsaker till blommor.

För att få en överblick på vad som finns i staden kan man åka på någon av rundturerna med de små sightseeingtågen Petit Train. Tågen utgår från filmpalatset och går dagligen med jämna mellanrum och man kan välja mellan att åka på en tur till gamla stan eller runt den nyare delen.

LÄNKAR
Hotell i Cannes och Nice

Turistportalen för Cannes


Hamnen och La Croissette i bakgrunden


Handavtryck utanför filmpalatset


Hotel Majestics brygga


Filmpalatset

KARTA

Rivieranguiden.se är Sveriges största sajt för franska Rivieran. Sedan 2007 har vi hjälpt svenskar att resa ner till Rivieran och genom vår sajt kan du enkelt boka flyg, hyrbil och hotell i såväl Nice, Cannes, Monaco som Saint-Tropez.