FAIL (the browser should render some flash content, not this).

Share  

Startsida / Orter och sevärdheter / Cap d'Ail
CAP D'AIL

Kant i kant med Monaco ligger Cap d’Ail - en bred, frodig udde som buktar ut från ett brant berg. Udden består av ett landskap med branta klippor, färgrann natur och flera mysiga sandstränder. Vid gränsen mot Monaco finns också en stor gemytlig hamn med flera hotell och restauranger. På Cap d’Ail kan du slappna av på en strandrestaurang eller vandra längs den sköna kustpromenaden.

På Cap d’Ail finns flera undangömda stränder. På den östra sidan av Cap d’Ail, bredvid hamnen, hittar du den största stranden, La Marquet. Här kan du spela tennis och barnen kan gå i seglingsskola. Les Pisarelles är en annan strand som ligger på den västra sidan av Cap d‘Ail. Den är visserligen mindre och svårare att ta sig till men har ett spännande läge med branta klippor och grottor.

Det absolut bästa strandalternativet, Plage Mala, finner du mitt emellan dessa två. Plage Mala är en bred, långgrund strand med klarblått vatten som ligger sagolikt vackert intill en stor bergvägg som stupar rakt ner i havet. Plage Mala är som ett undangömt paradis på Rivieran där du kan bada, sola och äta gott. Atmosfären är lyxig men ändå avslappnad och här finner du två trevliga strandrestauranger, där du kan hyra solstolar och parasoll. Stranden, som du når genom långa trappor, är ganska okänd för de flesta turister och därför behöver du inte trängas här. Plage Mala erbjuder dessutom flera vattensportaktiviteter.

En knappt fyra kilometer lång kustpromenad slingrar sig fast i de branta klipporna och erbjuder många vackra vyer. Ryska prinsar, Greta Garbo och Karl Lagerfeld har alla rest ståtliga villor runt om på udden som du får ta del av under din promenad.

LÄNKAR
Hotell på klassiska Rivieran

Turistportalen för Cap d'Ail


Stranden Plage Mala


Naturskön kustpromenad

KARTA

Rivieranguiden.se är Sveriges största sajt för franska Rivieran. Sedan 2007 har vi hjälpt svenskar att resa ner till Rivieran och genom vår sajt kan du enkelt boka flyg, hyrbil och hotell i såväl Nice, Cannes, Monaco som Saint-Tropez.