FAIL (the browser should render some flash content, not this).

Share  

Startsida / Franska Rivieran

FRANSKA RIVIERAN

Franska Rivieran är Europas mest kända kustremsa och har otroligt mycket att erbjuda. Natursköna stränder, varmt klimat året om, lyxiga semesterorter, charmiga bergsbyar, många golfbanor, internationella kändisar och högklassiga muséer. Allt detta på bara hundra kilometer.

Côte d'Azur är det franska namnet på franska Rivieran och betyder den azurblå kusten. Havet är nämligen skimrandeazurblått i den här delen av Medelhavet. Franska Rivieran sträcker sig inte längre än hundra kilometer, från Menton i öster till St Tropez i väster, men kusten består av en mängd orter med vitt skilda karaktärer.

CANNES OCH NICE -
CENTRALA RIVIERAN

Franska Rivierans självklara huvudort, Nice, och filmfestivalstaden Cannes är kustens största städer och området där emellan är fullspäckat med orter av alla möjliga slag.

Mitt emellan Nice och Cannes ligger hamnstaden Antibes, sedan länge älskad av skandinaver, och den modernare delen Juan-les-Pins. Inåt landet är det parfymstaden Grasse och St Paul de Vence, kustens främsta konstnärsby, som utgör de största attraktionerna. Bland de små bergsbyarna i det kuperade landskapet ovanför Cannes breder otaliga högolfbanor ut sig, vissa av riktig världsklass.

"KLASSISKA" RIVIERAN
Området mellan Rivierans huvudort Nice och den italienska gränsen i öster utgör vad många kallar för den klassiska Rivieran. Här ligger furstendömet Monaco, natursköna halvöar, dramatiska bergsbyar och eleganta badorter.


Place du Casino, Monte-Carlo

Alldeles bakom Nice ligger den hänförande Villefrancheviken som omges av den vykortsvackra staden Villefranche och halvön Cap Ferrat, känd för sina villor i mångmiljonklassen. Eze är en dramatisk bergsby med vidunderlig utsikt, liksom La Turbie och Roquebrune. Längst österut, vid gränsen mot Italien, ligger den Italieninfluerade staden Menton.

Franska RivieranST TROPEZ OCH VÄSTRA RIVIERAN
Längst västerut på franska Rivieran ligger den forna fiskebyn St Tropez. Idag är orten Rivierans trendigaste och lockar till sig internationellt jetset, alltifrån den amerikanska showbusiness-eliten och ryska affärsmän till lycksökare från hela världen.

Landskapet kring St Tropez, den västra delen av Rivieran, är mer böljande än övriga Rivieran. Många vinodlingar ligger i området, liksom den eleganta badorten Ste Maxime och "Frankrikes Venedig" i form av hamnstaden Port Grimaud.

Antibes

KARTA ÖVER FRANSKA RIVIERAN
Använd vår karta över franska Rivieran för att få en bra bild av regionen. Klicka på våra markeringar för att läsa mer om kustens orter och sevärdheter.
Karta över franska Rivieran

Antibes

ORTER OCH SEVÄRDHETER
Franska Rivieran står värd för flera världskända orter, såsom Monaco, Cannes, St Tropez och Nice. Det finns även otaliga bergsbyar, vykortsvackra fiskebyar och badorter med mer avslappnad atmosfär.
Orter och sevärdheter

Rivieranguiden.se är Sveriges största sajt för franska Rivieran. Sedan 2007 har vi hjälpt svenskar att resa ner till Rivieran och genom vår sajt kan du enkelt boka flyg, hyrbil och hotell i såväl Nice, Cannes, Monaco som Saint-Tropez.