FAIL (the browser should render some flash content, not this).

Share  

Startsida / Utvalda hotell / Hôtel d'Europe

HÔTEL D'EUROPE ****

AVIGNON, PROVENCE

Mitt i staden Avignons historiska centrum ligger anrika Hôtel d'Europe, ett hotell som utgjort en av Provences främsta adresser ända sedan hotellet öppnade år 1799. Den historiska byggnaden uppfördes omkring 1580 för en av regionens mäktigaste familjer och inrymmer idag ett fyrtiotal eleganta rum och sviter. Hotellet har varit ett återkommande inslag i den berömda Michelinguiden ända sedan den allra första utgåvan år 1900.

Den egna restaurangen leds av Bruno d'Angelis och de provencalska rätterna som serveras har genom åren överösts av förträffliga recensioner. Det är även möjligt att få matlagningslektioner av kocken d'Anglais. Invid restaurangen ligger en elegant bar, älskad av den lokala societeten, där du kan hitta allt ifrån tradiotonella whiskey- champagnesorter till gåslever och delikata sallader.

Hôtel d'Europes läge i både Avignon och Provence är ultimat. Du bor mitt i staden och kan promenera på det kända påvepalatset. Det finns även ett privat garage. Runt omkring Avignon finner du mängder av sevärdheter, alltifrån romerska fornminnen till berömda vinodlingar.

FAKTA
Antal rum: 43 rum och sviter
Priser: 169-798 €
Karaktär: historiskt, elegant
Pool: Nej
Frukost: Ja
Restaurang: Ja
Luftkonditionering: Ja
Öppet: hela året

KONTAKTUPPGIFTER
14 Place Crillon
84000 Avignon
Tel: +33 (0)4 90 14 76 76
Fax: +(0)33 4 90 14 76 71
www.heurope.com
reservations@heurope.com


 

Rivieranguiden.se är Sveriges största sajt för franska Rivieran. Sedan 2007 har vi hjälpt svenskar att resa ner till Rivieran och genom vår sajt kan du enkelt boka flyg, hyrbil och hotell i såväl Nice, Cannes, Monaco som Saint-Tropez.