FAIL (the browser should render some flash content, not this).

Share  

Startsida / Utvalda hotell / Grand Hôtel Nord-Pinus

GRAND HÔTEL NORD-PINUS ****

ARLES, PROVENCE

Vid Place du Forum, centralt i den provencalska staden Arles, ligger högklassiga Grand Hotel Nord-Pinus, som är ett hotell som skiljer sig mycket från de övriga i Provence och på franska Rivieran. Nord-Pinus var ett mycket känt ställe under 1950- och 60-talen, vilket hotellets gästlista vittnar om. Pablo Picasso, Edith Piaf och den franska konstnärseliten var stamgäster och de har verkligen satt sin prägel på hotellet, som under dåtiden ägdes en en clown och en kabaretsångerska!

Hotellet är inrett i provencalsk stil och genomsyras av en atmosfär som får en att färdas femtio år bakåt i tiden. De billigare rummen är relativt enkla medan sviterna är mycket fina. På väggarna hänger enorma affischer, fotografier på kända gäster och många bilder från Afrika. Hotellet har också en egen restaurang, Restaurant du Nord-Pinus.

Grand Hotel Nord-Pinus är ett fashinerande hotell på många sätt. Kanske är hotellet ändå inte det bästa alternativet för en barnfamilj som söker solen under en veckas semester i Sydfrankrike. Men för er som inte kräver en swimmingpool och vajande palmer, eller för er som vill övernatta på ett genuint hotell för bara någon natt och samtidigt uppleva den vackra staden Arles, är Nord-Pinus ett säkert kort!

FAKTA
Antal rum: 26
Priser:160-295 €
Karaktär: historisk, afrikainspirerad
Pool: Nej
Frukost: Ja
Restaurang: Ja
Luftkonditionering: Ja
Öppet: december-oktober

KONTAKTUPPGIFTER
Place du Forum
13200 Arles
Tel: +33 (0)4 90 93 44 44
Fax: +33 (0)4 90 93 34 00
www.nord-pinus.com
info@nord-pinus.com


 

Rivieranguiden.se är Sveriges största sajt för franska Rivieran. Sedan 2007 har vi hjälpt svenskar att resa ner till Rivieran och genom vår sajt kan du enkelt boka flyg, hyrbil och hotell i såväl Nice, Cannes, Monaco som Saint-Tropez.