FAIL (the browser should render some flash content, not this).

Share  

Startsida / Hyrbil

HYRBIL

Vill du upptäcka mycket av franska Rivieran? Då är det helt klart bäst att skaffa en hyrbil, som du hittar direkt på flygplatserna.

ATT KÖRA PÅ RIVIERAN
Vägarna på franska Rivieran är många till antalet och håller hög klass. Det finns två huvudvägar som löper parallellt med kusten, en motorväg (A8) och en långsammare kustväg (N7). På motorvägen förflyttar du dig hastigt mellan Rivierans orter, medan kustvägen tar lite längre tid och istället bjuder på vackra vyer.

På den västra delen av franska Rivieran, vid St Tropez, finns ingen motorväg och sommartid kan de här smala vägarna vara väldigt hårt trafikerade och ta lång tid. Kanske något att tänka på om du bokat lunch på anrika Club '55 utanför St Tropez!

Mellan Nice och Monaco är landskapet väldigt brant. Här löper tre vägar parallellt med varandra, nämligen Basse Corniche (vid vattenlinjen), Haute Corniche (högst upp i bergen) och Moyenne Corniche (mitt emellan). De här vägarna är bland Europas vackraste och har en hisnande utsikt.

Antibes

HOLIDAY AUTOS
För att hitta och boka hyrbil kan du använda dig av förmedlaren Holiday Autos. På deras svenskspråkiga hemsida kan du söka hyrbilar på flygplatserna i både Nice, Marseille och Toulon.
Holiday Autos

Rivieranguiden.se är Sveriges största sajt för franska Rivieran. Sedan 2007 har vi hjälpt svenskar att resa ner till Rivieran och genom vår sajt kan du enkelt boka flyg, hyrbil och hotell i såväl Nice, Cannes, Monaco som Saint-Tropez.

 

 

 

 

 

 


stridh_transport