FAIL (the browser should render some flash content, not this).

Share  

Startsida / luxuryREPORT


luxuryREPORT

Lekplatsen för de rika och berömda. Så brukar många kalla franska Rivieran, världens mest mytomspunna kustremsa. Längs den hundra kilometer långa kustremsan finns otaliga vattenhål för miljonärer, kungligheter och filmstjärnor.

Här skildrar vi kustens många guldkantade vattenhål. Vi besöker franska Rivierans mest kända hotell, restauranger och klubbar dit du kan åka både för att spana på kändisar och för att själv bli sedd. På de hotell vi besöker gör vi heltäckande hotellreportage, med många bilder och även våra egna "fem favoriter".

 

Hotell Se alla hotell vi har bott på

 

Hotel Byblos
Avenue Paul Signac, 83990 Saint-Tropez
www.byblos.com

Byblos i Saint-Tropez är ett av Rivierans mest kända hotell. Så gott som "alla" har bott här. Hotellet ligger mitt i Saint-Tropez och hotellets rum och sviter breder ut sig kring den vackra poolen. I källaren hittar du Les Caves du Roy, den främsta nattklubben på Rivieran och kanske i hela Europa.

 

Restauranger Se alla restauranger vi har ätit på

 

La Chantecler
37 Promenade des Anglais, 06000 Nice
www.hotel-negresco-nice.com

En institution i Nice, och del av stadens 100-åriga legendariska hotell Le Negresco. Erhöll sin andra Michelin-stjärna 2012. Ett Provence-inspirerat kök med respekt för dess produkter och traditioner. Prova Chantecler Menu eller Menu Découverte. Magnifique.

Vad tycker Guide Michelin ? Top class comfort and pleasant restaurant 2 stjärnor - Excellent cooking, worth a detour

 

Barer och nattklubbar Se alla barer och nattklubbar vi har besökt

 

Les Caves du Roy
4 Avenue de la Madone, 98000 Monaco
www.byblos.com

Les Caves du Roy är inte bara den mest kända nattklubben i Saint-Tropez och på Rivieran, utan troligtvis på hela kontinenten. Nattklubben är en del av Hotel Byblos och under de karaktäristiska palmerna trängs många av världens kändisar. David och Victoria Beckham, Elton John, Naomi Campbell, George Clooney och Mick Jagger är några som fattat tycke för stället där vattnet kostar 300 kronor.

 

Spaanläggningar Se alla spaanläggningar vi har testat

 

Metropole ESPA
4 Avenue de la Madone, 98000 Monaco
www.metropole.com

Metropole ESPA på Hotel Metropole i Monaco är ett spa av absolut högsta klass. Här kan du verkligen fly vardagen. Du erbjuds ett brett utbud av ansikts- och kroppsbehandlingar, massage och både aroma- och thalassoterapi. Det finns hammam, caldarium och bastu intill varandra. Gymmet är välutrustat och du når enkelt hotellets stora pool och poolrestaurang, med utsikt av kasinoträdgården.

 

Yachter och bilar Se alla företag vi har anlitat

 

Monte-Carlo Limousine
Avenue des Spelugues, 98000 Monaco
www.monte-carlolimousine.com

Le Saint Paul är det enda hotellet innanför murarna i konstnärsbyn Saint-Paul-de-Vence. Här bor du i mysigt inredda rum med utsikt mot antingen byn eller Medelhavet. Hotellet är känt för sin restaurang under ledning av kocken Ludovic Puzenat, belönad med en Michelinstjärna.

 
 

Rivieranguiden.se är Sveriges största sajt för franska Rivieran. Sedan 2007 har vi hjälpt svenskar att resa ner till Rivieran och genom vår sajt kan du enkelt boka flyg, hyrbil och hotell i såväl Nice, Cannes, Monaco som Saint-Tropez.