FAIL (the browser should render some flash content, not this).

Share  

Startsida / luxuryREPORT / Hotel Byblos

HOTEL BYBLOS

HOTELLREPORTAGE

Monaco

Hotel Byblos är en institution i Saint-Tropez. Sedan 1967 har det här förstklassiga hotellet lockat celebriteter från hela världen. Alla har varit här. Byblos ligger mitt i Saint-Tropez, ett stenkast från hamnen och i källaren finns mytomspunna Les Caves du Roy - kanske kontinentens bästa nattklubb.

Byblos är utan tvekan ett av Rivierans mest berömda hotell. Här bor europeisk aristokrati, internationella affärsmän och kändisar från hela världen. Mick Jagger friade till Bianca på balkongen till rum 401 och gifte sig sedan på hotellet. Bland övriga gästerna hittar vi internationella celebriteter som Tom Cruise, Giorgio Armani, Jack Nicholson, Bruce Willis, Kate Moss, Kylie Minoque, Penelope Cruz och Naomi Campbell, samt mer lokala förmågor som Trustoraffärens Thomas Jisander och Peter Mattsson.

Det var den libanesiske affärsmannen Sylvain Floriat som lade grunden för Hotel Byblos år 1967. Idag är det hans barnbarn, Antoine Chevanne, som förvaltar familjeföretaget med Hotel Byblos som sitt flaggskepp. Sedan 1967 har Byblos sett i stort sett likadant ut. De pastellfärgade husen är sig lika, liksom inredningen i Les Caves du Roy som inte har rörts på trettio år.

GENOMGÅENDE TOPPKVALITET
Byblos lever inte bara på gamla meriter. Hotellets 44 rum och 47 sviter renoveras löpande och håller högsta klass. Samtliga rum är unika och det är vanligt att gäster specificerar sina rumsönskemål. Det mest åtrovärda rummet är Suite Riviera, flaggsviten som skapades 2003. Den är 180 kvadratmeter stor och inkluderar ett Medelhavsinspirerat, stort vardagsrum, tre toaletter och två sovrum. Det mest extravaganta är ändå läget. Suite Riviera ligger kant i kant med hotellets swimmingpool och är "utsatt" för direkt insyn från övriga hotellgäster - något som eftersträvas i Saint-Tropez och inte minst på Hotel Byblos.

Swimmingpoolen tjänar verkligen som en scen på Hotel Byblos. Här serveras både frukost, lunch och middag - för att inte tala om svalkande drinkar - på restaurang Le B. Hotellets gäster kan spendera hela dagar vid poolkanten, omgivna av de bästa sviterna. Om sommarkvällarna blir exklusiviteten tydlig. Bara några trappsteg från swimmingpoolen finns entrén till Les Caves du Roy, hotellets egen nattklubb som blivit en av världens mest kända. Som gäst på hotellet behöver du varken bekymra dig för den långa kön eller de respektingivande vakterna.

Les Caves du Roy associeras ofta med partylåtarna "Welcome back to Saint-Tropez". Det

ALAIN DUCASSE
Förutom restaurangen vid poolen finns restaurangen Spoon Byblos, med vilken mästerkocken Alain Ducasse etablerat sitt populära koncept från Spoon Paris på franska Rivieran. Spoon Byblos serverar internationella rätter och över 300 viner i en atmosfär karaktäriserad av mycket ljus, draperier och moderna möbler, skapat av designern Jean-Francois Auboiron.

 

Läs mer om hotellet på www.byblos.com

 

Monaco

1.
STATUSEN
Hotel Byblos är ett landmärke på Rivieran med många av världens mest kända namn på gästlistan. Som gäst på Byblos bor du mitt i händelsernas centrum - inte bara i Saint-Tropez, utan på hela Rivieran.

Monaco

2. SWIMMINGPOOLEN
Swimmingpoolen utgör kärnan på Byblos. De största sviterna blickar ut mot poolen och nattklubben Les Caves du Roy ligger endast några trappsteg ned. Här serveras mat hela dagen - perfekt för kändisspaning.

Monaco

3. RUMMEN
Byblos lever inte bara på gamla meriter. Hotellets samtliga rum och sviter håller högsta klass. Bakom inredningen står Mireille Chevanne, svärdotter till hotellets grundare och mamma till nuvarande VD.

Monaco

4. LES CAVES DU ROY
Att en av världens främsta nattklubbar finns inom hotellets väggar är förstås ett plus i kanten. Med en rumsnyckel i handen kommer du in utan problem, dessutom utan att behöva betala
2000 euro för ett bord.

Monaco

5. BYBLOS EXPERIENCE-DUSCHEN
Hotellets spa erbjuder några "upplevelse-duschar", bland annat en som inleds med introt till låten "Welcome back to Saint-Tropez". Sedan körs discot igång i duschen; musik, lampor, iskallt vatten, dimma...

Monaco
Byblos är som en liten, pastellfärgad by mitt i Saint-Tropez

Monaco
Rum och sviter är designade av grundarens svärdotter, nuvarande VD:s mamma

Monaco
Uteserveringen på Spoon Byblos

Monaco
Den libanesiske affärsmannen Sylvain Floriat grundade hotellet 1967

Monaco
Les Caves du Roy har sett likadant ut sedan 1970-talet och lokalen karaktäriseras av upplysta palmer

Monaco
Badrumsinteriör

 

Rivieranguiden.se är Sveriges största sajt för franska Rivieran. Sedan 2007 har vi hjälpt svenskar att resa ner till Rivieran och genom vår sajt kan du enkelt boka flyg, hyrbil och hotell i såväl Nice, Cannes, Monaco som Saint-Tropez.