FAIL (the browser should render some flash content, not this).

Share  

Startsida / luxuryREPORT / Château de la Messardiere

CHÂTEAU DE LA MESSARDIERE

HOTELLREPORTAGE

Monaco

Utanför Saint-Tropez ligger det kända slottshotellet Château de la Messardière. Från den 25 hektar stora parken har gästerna slående panoramautsikt mot både Saint-Tropez och den kända stranden Pampelonne. Château de la Messardière är ett slottshotell av högsta klass.

Det är en slingrande väg som leder upp till Château de la Messardière. Bakom storslagna järngrindar breder en 24 hektar stor park ut sig med pinjeträd, statyer och små paviljonger. En trädallé leder fram till 1800-talsslottet, som den mångårige hotellchefen och globetrottern Gerald Hardy satt på kartan över franska Rivierans främsta hotell.

Från hotellet har du en slående 360°-utsikt över Saint-Tropez och Ramatuelle, vinodlingar och stränder. Hotellets 45 sviter och 73 rum är samtliga utrustade med terass eller balkong. Utsikten mot Pampelonne-stranden är en favorit. Härifrån reflekteras solljuset i buktens turkosa vatten och skapar ett nästintill magiskt sken.

SE, SYNAS ELLER INGET ALLS?
Château de la Messardière har en stor swimmingpool, som kantas av solstolar. Vid poolen finns även restaurangen Terra Cotta Terasse, som håller öppet mellan lunch och middag. Ett antal rum har utsikt rakt mot poolen. Balkongerna är populära bland gäster som önskar att se andra gäster, men kanske mest populära bland de gäster som själva vill synas.

Messardière är ett lyxhotell i Saint-Tropez, men där slutar ändå likheterna med närbelägna institutioner såsom Nikki Beach, Les Caves du Roy och Hotel Byblos som gjort Saint-Tropez känt över hela världen. Det här är ett hotell med genuin karaktär. Personlighet. Hit kommer du för att slappna av, komma bort från oljud och inte minst paparazzifotografer.

SPA I TOPPKLASS
Precis som hotellet i övrigt har spa-avdelningen karaktär. Det 465 kvadratmeter stora Le Spa du Château andas Provence. Naturen har tagits in. Du kan simma ut. Interiörern domineras av stenvalv, vattenfall, mosaik och kroatiska vita stenar. Hotellet spa inkluderar pool, jacuzzi, ångbastu i respektive omklädningsrum och ett toppmodern fitnesscenter. Produkter finns från Cinq Mondes och La Prairie. Den sistnämnda fabrikören har t.o.m. skapat en särskilt produkt för Château de la Messardière.

ALLTID REDO
Hotellets concierge-personal står till tjänst med det mesta, oavsett om du vill arrangera en rundtur i vindistriktet eller gå före i kvällens nattklubbskö. Det mest anmärkningsvärda är ändå hotellets kostnadsfria shuttle service. Chaufförer kan nämligen hämta dig i hamnen, skjutsa dig till stranden och köra dig tillbaka efter en kväll inne i Saint-Tropez. Passa på att ta en åktur ner till strandrestaurangen Tropezina som samarbetar med Château de la Messardière. Här får du som hotellgäst lite bättre service och behöver t.e.x. inte betala för madrasser vid stranden.

Läs mer om hotellet på www.messardiere.com

 

Monaco

1.
SLOTTSMILJÖN
Château de la Messardière är ett slottshotell i en genuin miljö. Hotellet ligger i en stor park, avskilt från både biltrafik och människor. Ändå är det bara några minuter till Saint-Tropez stadskärna och stränderna.

Monaco

2. SHUTTLE SERVICE
Hotellet erbjuder en kostnadsfri shuttle service och skjutser dig när du vill och (nästan) vart du vill. Du kan köras till/från hamnen, stränderna och vingårdarna utan problem. Paris? Då kanske det kostar.


Monaco

3. UTSIKTEN
Från hotellet har du en imponerande 360°-panoramautsikt. I norr syns Saint-Tropez och i söder Pampelonne-bukten. Vingårdar omger hotellet och längst bort, mot resten av Rivieran, syns Esterelbergen.

Monaco

4. SPA-AVDELNINGEN
Le Spa du Château är namnet på hotellets eget spa, som håller högsta klass. Bada i jacuzzin, simma i poolen, bada ångbastu, ta spabehandlingar och gymma i fitnesscentret med toppmodern Technogym-utrustning
.

Monaco

5. RESTAURANGEN
Hotellets huvudrestaurang heter Les Trois Saisons och är en av traktens mest välrenommerade. Restaurangen är inte minst känd för sin välfyllda vinkällare och chefssommelier Laurent Naudot.

Monaco
Runt poolen ligger slottsbyggnaden från 1800-talet och två andra hus med rum och sviter

Monaco
Samtliga rum på Château de la Messardiere har terass eller balkong

Monaco
Från ett flertal balkonger kan du duka upp till en sagolik frukost med utsikt över Pampelonne-bukten

Monaco
Om vädret tillåter serveras både frukost, lunch och middag på hotellets stora terass

Monaco
Från Château de la Messardière har du en slående utsikt (på andra sidan bukten syns orten Sainte-Maxime)

Monaco
Suite Pampelonne är 75 kvadratmeter och har två badrum, walk-in-closet, vardagsrum, sovrum samt en gigantisk terass

 

Rivieranguiden.se är Sveriges största sajt för franska Rivieran. Sedan 2007 har vi hjälpt svenskar att resa ner till Rivieran och genom vår sajt kan du enkelt boka flyg, hyrbil och hotell i såväl Nice, Cannes, Monaco som Saint-Tropez.