FAIL (the browser should render some flash content, not this).

Share  

Startsida / luxuryREPORT / Le Negresco

LE NEGRESCO

HOTELLREPORTAGE

Monaco

Quality never goes out of style. Le Negresco är mera än ett femstjärnigt lyxpalats med restaurang belönad med Michelin-stjärnor. Upptäck varför denna klassiker är för alla som vill njuta av det bästa Rivieran kan erbjuda i en personlig och karakteristiskt miljö.

Under ett århundrade har världens filmstjärnor, politiker och konstnärer gått ut och in på Le Negresco, och alla med ett gemensamt intresse: att njuta av det bästa Rivieran kan erbjuda. Med sina unikt inredda rum i en blandning av klassisk och art deco stil, med utsikt ut över Promenade des Anglais och det turkosblåa Medelhavet, med sin stilfyllda Michelin-restaurang, bar och konstverk blir Le Negresco mer än en vistelse, utan snarare en upplevelse för alla sinnen.

Inget rum liknar något annat. Röda badrum, marmorväggar, rosa tak, eller randiga golv. Allt finns bland husets 119 rum och 22 sviter. Men inte bara rummen – hela hotellet är inrett i en spännande kombination av tradition, modernism och personlig ”raffinesse”.

Och det ser Madame Augier, som sedan hennes familj 1957 köpte upp hotellet har agerat ”la dame du Negresco”, till att det förblir så. Hon bor nämligen där själv, på sjunde våningen. Såsom också hennes katt, Carmen, som alltid nu och då kan synas i baren, där den mest sover under dagen. Innan det blir dags för apéritif, då huset serverar sin egen champagne till äran av sitt 100-års-jubileum, och spelar live jazz musik varje kväll (javisst, även på måndagar). Och om man en gång är igång, varför inte låta den vänliga personalen boka ett bord i husets restaurang ”Le Chantecler”, som förra året erhållit sin andra Michelin-stjärna (se nedan). Beställ en av menyerna, berätta om dina önskemål för personalen, och se vad som händer: De mest intressanta smakkombinationerna presenteras och husets delikata viner serveras. Varför inte hummer på ärtgelé eller blodappelsinssorbet med karamellring? Det enda du behöver ha med dig är tid (och komma ihåg ditt hotellrumsnummer).

STIL OCH PERSONLIG "RAFINESSE"
Trots att hotellet numera blivit ett kulturhistoriskt museum (i vilket annat hotell hittar man en Toulouse Lautrec mitt i korridoren eller Napoléons möbler i hallen) vill Madame Augier behålla hotellet som ett eget hem, där hennes gäster känner sig hemma. Och det märks. Man ser gäster i alla åldrar, alla verkar känna sig lika hemma, och uppskatta den varma stämningen som omgivningen och personalen förmedlar. Madame Augier köper all inredning själv, som konst och föremål från tiderna mellan Louis XIII och Louis XVI. Hotellet drivs numera av en stiftelse, som med sina vinster stöder välgörenhet. Personalomsättningen är låg, de anställda stannar länge med Le Negresco och blir en del av familjen.

Le Negresco är mera än en legendarisk klassiker för Rivierans jet set, utan känns som en minst lika personlig och välkomnande upplevelse som ett litet boutiquehotell. Hélène, försäljningschef för Nordiska marknaden väntar på oss. I Negresco-damens stora hem.

FAKTA
• Byggt av Henri Negresco 1912
• Öppnade dörrarna 1913, sedan dess en institution i Frankrike
• 119 gästrum, 22 sviter
• Listat som nationalhistorisk byggnad i Frankrike sedan 2003
• Medlem av Leading Hotels of the World
• Restaurangen Le Chantecler erhöll sin andra Michelin-stjärna 2013

Läs mer om hotellet och erbjudanden på deras hemsida.

 

Monaco

1.
INREDNINGEN
Väntar du dig ett hotell fyllt av mormors gamla möbler så har du fel. Le Negresco är en fräsch blandning av klassiskt och modernt, gammalt och ungt, marinblå och neongrön.

Monaco

2. RESTAURANGEN LE CHANTECLER
Beställer du ”Chantecler Menu” eller ”Menu Découverte” så inser du vad Michelin-stjärnan står för. Fantastisk mat, och imponerande teamwork bland personalen. Bravo!


Monaco

3. KONSTEN
Orkar du inte gå och köa på konstmuseum så gör det inget. Tittar du noga vad hotellets väggar är golv och väggar är fyllda med så finner du en ytterst imponerande samling. Har du tur, hänger en ”Toulouse Lautrec” utanför din dörr.

Monaco

4. BAREN LE RELAIS
Avsluta en solig Rivieradag med en kall pastis eller ett glas bubbel. Eller prova ett av husets viner efter en god middag. Eller varför inte bara för eftermiddagskaffe. Och har du tur, ser du husets katt Carmen som kanske precis intagit den bekvämaste fåtöljen.


Monaco

5. LÄGET
Sällan är du så centralt, men dock så i fred. Lämna husets port, hälsa på killarna i kul uniform och finn dig mitt bland Rivierametropolens sus och brus. Och stranden rakt framför dig.

MonacoChambre exlusive är verkligen exklusivt. Utsikt över Promenade des Anglais och Medelhavet.

Monaco
Ännu mer exklusivt? Boka då till exempel en luxuös Junior Suite med slående havsutsikt.

Monaco
Katten Carmen är en av de få som hänger på baren Le Relais året runt.

Monaco
Frukosten är serverad på sin egen terrass om så önskas. Varför inte börja dagen så här?

 

Rivieranguiden.se är Sveriges största sajt för franska Rivieran. Sedan 2007 har vi hjälpt svenskar att resa ner till Rivieran och genom vår sajt kan du enkelt boka flyg, hyrbil och hotell i såväl Nice, Cannes, Monaco som Saint-Tropez.