FAIL (the browser should render some flash content, not this).

Share  

Startsida / luxuryREPORT / Restauranger

RESTAURANGER

En restaurang med tre stjärnor. Tio restauranger med två stjärnor och inte mindre en trettiosex restauranger med en stjärna. Michelinguiden berättar inte hela sanningen, men att franska Rivieran och Monaco är en av världens främsta gastronomidestinationer råder det ingen tvekan om.

 
 

La Chantecler
37 Promenade des Anglais, 06000 Nice
www.hotel-negresco-nice.com

En institution i Nice, och del av stadens 100-åriga legendariska hotell Le Negresco. Erhöll sin andra Michelin-stjärna 2012. Ett Provence-inspirerat kök med respekt för dess produkter och traditioner. Prova Chantecler Menu eller Menu Découverte. Magnifique.

Vad tycker Guide Michelin ? Top class comfort and pleasant restaurant 2 stjärnor - Excellent cooking, worth a detour
 

La Chèvre d'Or
Rue du Barri, 06360 Eze Village
www.chevredor.com

Det kända lyxhotellet Château de la Chèvre d'Or i bergsbyn Èze utanför Monaco har en av kustens främsta restauranger, La Chèvre d'Or. Atmosfären är klassiskt aristokratisk och utsikten Rivierans bästa. Furst Albert är en frekvent gäst och vinkällaren rymmer 15 000 flaskor. Världsklass.

Vad tycker Guide Michelin ? Top class comfort and pleasant restaurant 2 stjärnor - Excellent cooking, worth a detour
 

La Réserve
60 Boulevard Franck Pilatte, 06000 Nice
www.lareservedenice.fr

En restaurang i tre våningar, eller snarare tre däck. Du kan välja mellan Espace Houseboat, Double Decker, eller baren på taket. Yacht-club känsla hela vägen. Sébastien Mahuet bjuder på högklassig cuisine, men det är den fabulösa utsikten som utgör La Réserve till ett av Nices säkraste kort.

Vad tycker Guide Michelin ? Comfortable restaurant
 

Joël Robuchon Monte-Carlo
4 Avenue de la Madone, 98000 Monaco
www.metropole.com

Stjärnkocken Joël Robuchon har prisbelönta restauranger i världens alla hörn. På franska Rivieran är det på Hotel Metropole i Monaco han slagit upp portarna. Det dagliga arbetet i det öppna köket leds av Christophe Cussas, som sett till att restaurangen fått två stjärnor i Michelinguiden.

Vad tycker Guide Michelin? Top class comfort and pleasant restaurant
 

La Bastide Saint Antoine
48 Avenue Henri-Dunant, 06130 Grasse 
www.jacques-chibois.com

År 1996 köpte stjärnkocken Jacques Chibois villan La Bastide Saint Antoine, där både Kennedy och Rolling Stones tillbringat somrar. Chibois och hans fru förvandlade villan strax utanför Grasse till hotell och gourmetrestaurang. Restaurangen är något utöver det vanliga och har två stjärnor i Guide Michelin.

Vad tycker Guide Michelin? 2 stjärnor - Excellent cooking, worth a detour
 

Le Moulin de Mougins
Notre Dame de Vie, 06250 Mougins
www.moulindemougins.com

Le Moulin de Mougins är en världskänd restaurang, som vid ett tillfälle hade tre Michelinstjärnor. Legendariska Roger Vergé öppnade restaurangen 1969 och bland annat Alain Ducasse har skolats här. Kocken Alain Llorca lämnade år 2009 över till Sébastien Chambru, som redan fått en stjärna.

Vad tycker Guide Michelin? Top class comfort and pleasant restaurant 1 stjära - A very good restaurant in its category
 

Villa Belrose
Boulevard des Crêtes, 83580 Gassin/Saint-Tropez
www.villabelrose.com

Hotellet Villa Belrose stoltserar med en av Saint-Tropez främsta restauranger. Thierry Thiercelin har varit chefskock sedan 1998 och restaurangens Michelinstjärna kom 2002. Maten är utsökt och minst lika imponerande är utsikten från terassen över Saint-Tropez. En enastående upplevelse.

Vad tycker Guide Michelin? Top class comfort and pleasant restaurant 1 stjära - A very good restaurant in its category
 

Chateau Eza
4 Avenue de la Madone, 98000 Monaco
www.chateaueza.com

Med en svindlande utsikt över havet ligger hotellet Château Eza i bergsbyn Èze. Hotellets restaurang är prisbelönt och leds av Axel Wagner, med bakgrund på trestjärniga Georges Blanc i Vonnas. Prins Wilhelm av Sverige, som ägde slottet under mitten av 1900-talet, har namngett Menu du Prince.

Vad tycker Guide Michelin? Very comfortable and pleasant restaurant 1 stjära - A very good restaurant in its category
 

Le Saint Paul
86 Rue Grande, 06570 Saint-Paul-de-Vence
www.lesaintpaul.com

På hotellet Le Saint Paul i konstnärsbyn Saint Paul de Vence är det restaurangen som står i fokus. I historiska miljöer kan du smaka Ludovic Puzenats kulinariska mat, som lockar fler än bara hotellgäster. Puzenat tog över 2006 och lyckades då med bedriften att hålla kvar restaurangens Michelinstjärna.

Vad tycker Guide Michelin? Very comfortable and pleasant restaurant 1 stjära - A very good restaurant in its category
 

Spoon Byblos
Avenue Paul Signac, 83990 Saint-Tropez
www.byblos.com

Världskocken Alain Ducasse har inte bara trestjärniga restauranger, utan han har även grundat Spoon-konceptet med restauranger i Paris, Hong Kong, Kartago och förstås även i Saint-Tropez. På Hotel Byblos, i en trendig och samtidigt avslappnad miljö serveras hans utsökta mat.

Vad tycker Guide Michelin? Comfortable restaurant
 

Les Trois Saisons
Route de Tahiti, 83990 Saint-Tropez

www.messardiere.com

Les Trois Saisons är gourmetrestaurangen på Château de la Messardiere, ett av Saint Tropez kända hotell. Sedan 2003 har Patrick Cuissard varit chefskock, med fokus på säsongsbetonad mat med lokala råvaror. Sommelier Laurent Naudot kan erbjuda över 400 olika viner och champagner.

Vad tycker Guide Michelin?
 

Le Panorama
3 Avenue Jean Monnet, 06230 Saint-Jean-Cap-Ferrat
www.royal-riviera.com

På hotellet Royal Riviera finns två restauranger. Le Panorama är den finare, med vita dukar. Chefskocken heter Bruno Le Bolch och varje dag komponerar han en ny middagsmeny om tre rätter, Menu du Marché, som inte kostar mer än 54 euro. Från terassen är utsikten över Medelhavet enastående.

Vad tycker Guide Michelin?
 

L'Argentin
12 Avenue des Spélugues, 98000 Monaco
www.metropole.com

Fairmont Monte-Carlo är ett stort hotell, men har ändå lyckats behålla fingertoppskänslan i matlagningen. På hotellets främsta restaurang, L'Argentin, är servicen på topp och maten mycket bra. Restaurangen har en panoramautsikt över Monaco och Medelhavet som är oslagbar under kvällen.

Vad tycker Guide Michelin?
 

Le B
Avenue Paul Signac, 83990 Saint-Tropez
www.metropole.com

På legendariska Hotel Byblos i Saint-Tropez står poolen i centrum och alldeles intill ligger restaurangen Le B, som även fungerar som frukostrestaurang för hotellets gäster. Dygnet runt serveras här fräscha rätter och goda drinkar. Bli inte förvånad om någon Hollywoodskådis sitter vid bordet intill.

Vad tycker Guide Michelin?
 

La Pergola
3 Avenue Jean Monnet, 06230 Saint-Jean-Cap-Ferrat
www.royal-riviera.com

Le Pergola är den mer avslappnade restaurangen på Royal Riviera, det klassiska hotellet vid foten av Cap Ferrat. Restaurangen ligger mellan poolen och stranden. På menyn finns ett stort utbud av sallader och även kött och fisk. Restaurangen är öppen för lunch, under juli och augusti.

Vad tycker Guide Michelin?
 

 

 

 

Rivieranguiden.se är Sveriges största sajt för franska Rivieran. Sedan 2007 har vi hjälpt svenskar att resa ner till Rivieran och genom vår sajt kan du enkelt boka flyg, hyrbil och hotell i såväl Nice, Cannes, Monaco som Saint-Tropez.