FAIL (the browser should render some flash content, not this).

Share  

Startsida / luxuryREPORT / Vista Palace

VISTA PALACE

HOTELLREPORTAGE

Monaco

Om Monaco var ett höghus skulle Vista Palace vara dess penthouse. Det är nämligen från en 300 meter hög klippa som hotellet dominerar furstendömet. Där erbjuds lyxiga bekvämligheter i en spektakulär omgivning.

Från Monacos tågstation där vi blev hämtade från går vägen brant upp till Roquebrune Cap-Martin, där Vista Palace ligger. 333 meter över havsytan ligger hotellet ; lika högt som Eiffel-tornet. Enda skillnaden här är att man kan förutom av att njuta av utsikten även bo, äta, bada, sporta...

Vista Palace har 60 rum att bjuda på, varav 12 är sviter. Samtliga rum är nyligen renoverade. De biligare rummen vetter västerut mot Menton och den italienska kusten medan de lite finare bjuder på Monaco. De panoramiska sviterna bjuder på både ock: 180° utsikt. I deluxe sviterna offrar man utsikten för en privat pool.

ETT OSANNOLIKT STÄLLE MED MÅNGA BEKVÄMLIGHETER
Från loungen åker en panoramisk hiss fem våningar ner till poolterrassen. Bara att åka i denna hiss är redan en liten upplevelse i sig. Men från terrassen syns Monaco även bättre. Poolen är värmd mellan april och oktober upp till minst 25°C. Poolterrassen är säkrad med grindar för vilsekommna barn. Spa avdelningen ligger precis vid poolen. Alla sorters massager går att ordna på beställning. En trappa upp finns en välutrustad fitnesssal, duschar, samt både en vanlig bastu och en ångbastu. Alla bekvämligheter man hittar på ett modernt spa, men med vy över Monte Carlo. Spektakulär avslappning kallar vi detta.

DEN BOTANISKA TRÄDGÅRDEN
Vi blev lite förvånade när vi hörde att hotellet hade en 35'000m² stor privat botanisk trädgård. Var skulle denna vara? Nedanför poolterrassen äger Vista Palace ännu mark tiotals meter neråt. En hundratalsmeter lång promenad väg går ner i kurvor, med några bänkar på vägen. Utmärkt för en liten morgonpromenad eller även för en joggingtur. Det tar visserligen inte mer än 5 minuter att springa ner, men uppförsbacken tillbaka är motionerande.

RESTAURANG LE VISTAERO
Le Vistaero är en klassisk gourmet restaurang, med utsökta rätter där kvalität är viktigare än kvantität. Det är 27-årige Lucie Pichon från Bretagne som blev chef inför säsongen. I köket lagas modern Bretagne inspirerade rätter med en medelhavs touche. Vi rekommenderar den delikata Crèpe Suzette till efterrätt, som flamberas vid bordet. Stället är med i Guide Michelin för utsikten, dock har köket ingen stjärna. Le Vistaero har öppet året runt. Under sommarmånaderna tar restaurang La Corniche över lunchpasset nere vid poolterrasen. Där serveras lite enklare sommarrätter.

VISTA BEACH
Hotellet har också en privat strand nere vid Cap Martin med restaurang och bar. Den är endast öppen om sommaren, och då erbjuder naturligtvis hotellet gratis transport ner.

Nära hotellet finns inte så mycket på gångavstånd. Det är praktiskt att ha bil även om shuttle servicen räcker till Monaco och de andra närområden. Ett perfekt hotell för den som vill uppleva Monaco i lungn och ro på ett spektakulärt sätt.

Läs mer om hotellet och erbjudanden på deras hemsida.

 

Monaco

1.
UTSIKTEN
Det är utan tvekan den spektakulära utsikten som utgör Vista Palaces signature. Från den 300 meters höjden syns hela Monaco på västra sidan, Menton och den italienska Rivieran ända till Bordighera på östra sidan.

Monaco

2. POOL & SPA
Även från poolen bjuds det på en panoramiskt Monaco-vy. Bredvid liggerspaavdelningen. En våning upp finner du ångbastu, vanlig bastu samt fitness rum.


Monaco

3. RESTAURANGEN LE VISTAERO
På gastronomiska restaurangen Le Vistaero håller 27-årige Chef Lucie Pichon hög klass. Raffinerade och delikata Bretagne-inspirerade rätter med en Medelhavs touche.

Monaco

4. DEN BOTANISKA TRÄDGÅRDEN
Otroligt nog sträcker sig en 35'000m² stor botanisk trädgård nedanför hotellet längs den branta backen. Längs hela promenad vägen syns Monaco, och Medelhavet rakt ner.


Monaco

5. SHUTTLE SERVICE
Varje heltimme åker en hotellets minibuss till Monaco på beställning. Går även att ta sig till andra närbelägna ställen och från Monaco itll hotellet. Kostnadsfritt för alla gäster.

Monaco
Panoramaterrassen som används bl.a för banketter och evenemang. Monaco i bakgrunden.

Monaco
Poolen är värmd mellan april och oktober till 25°C. Panoramisk utsikt från 270 meters höjd.

Monaco
Inträdet till den botaniska trädgården, precis nedanför poolterrassen, som fortsätter neråt längs berget.

Monaco
Delikat lunch med vy på gastronomiska restaurang Le Vistaero.

Monaco
Modern inredning i junior sviten.

Monaco
De klassiska rummen vetter västerut mot Roquebrune Cap-Martin halvön, Menton och den italienska Rivieran i bakgrunden.

 

Rivieranguiden.se är Sveriges största sajt för franska Rivieran. Sedan 2007 har vi hjälpt svenskar att resa ner till Rivieran och genom vår sajt kan du enkelt boka flyg, hyrbil och hotell i såväl Nice, Cannes, Monaco som Saint-Tropez.