FAIL (the browser should render some flash content, not this).

Share  

Startsida / Orter och sevärdheter / Mougins

MOUGINS

En bit inåt land ligger Mougins, en gammal liten bergsby belägen på en kulle och har lockat till sig berömdheter under flera decennier. I Mougins finns ett brett utbud av både hotell och restauranger varav några håller absoluta toppklass. Är du golfintresserad ligger även två av franska Rivierans bästa golfbanor här.

MouginsEndast tio minuter med bil från Cannes ligger Mougins som är en av de finaste gamla städerna i regionen. Mougins härstammar från 1400-talet är belägen innanför resterna av fästningsvallarna uppe på en kulle. I Mougins har kungligheter och filmstjärnor bott och även idag är många berömdheter bosatta här. Mougins är även känt för att ha många restauranger och flera av dem är av mycket hög klass. Här ligger till exempel den exklusiva, internationellt kända stjärnkrogen Moulin de Mougins. Även golfbanorna Cannes-Mougins Golf Country Club och Royal Mougins Golf Club, som är två av Franska Rivierans bästa banor, ligger på varsin sida om byn.

I byn finns ett fotomuseum, Musée de la Photographie, med fina utställningar av både nya och etablerade fotografer. Här finns även permanenta utställningar av bl.a. Villiers och Lartique. Ett annat museum är Musée de l`Automobilste som ligger FEM minuter från Mougins och här kan du beskåda klassiska bilar såsom Bugatti och Rolls-Royce.

LÄNKAR
Hotell på centrala Rivieran

Turistportalen för Mougins

Mougins
Bergsbyn Mougins

Mougins
Restaurangen på Royal Mougins Golf Club

KARTA

Rivieranguiden.se är Sveriges största sajt för franska Rivieran. Sedan 2007 har vi hjälpt svenskar att resa ner till Rivieran och genom vår sajt kan du enkelt boka flyg, hyrbil och hotell i såväl Nice, Cannes, Monaco som Saint-Tropez.