FAIL (the browser should render some flash content, not this).

Share  

Startsida / Orter och sevärdheter / Grimaud och Port Grimaud

GRIMAUD och PORT GRIMAUD

Vid Stropez-bukten ligger kommunen Grimaud, som inte bara står värd för vinodlingar och böljande landskap, utan även två attraktiva orter - Grimaud och Port Grimaud. Några kilometer inåt land ligger den medeltida bergsbyn Grimaud, som har ett respektingivande läge ovanför det det omgivande landskapet. Alldeles vid strandlinjen hittar du hamnstaden Port Grimaud - känd som "Frankrikes Venedig".

NiceKANALSTADEN PORT GRIMAUD
Port  Grimaud - en nybyggd stad
Längst inne i St Tropez-bukten ligger den lilla hamnstaden Port Grimaud, känd som Frankrikes eget Venedig och ett av landets mest besökta turistattraktioner. Staden, som är skapades på 1960-talet av Francois Spoerrey på träskmark vid floden Giscle, är helt bilfri och här kan de boende ha båten parkerad vid sin egen terrass. Husen är omkring 2500 till antalet och de är byggda sida vid sida i gammal provencialsk stil och färgsatta i vackra färger. Det är meningen att staden skall påminna om ett fiskeläger. Över kanalerna går små pittoreska broar som länkar samman öarna med varandra. I Port Grimaud finns bland annat två torg, affärer, restauranger, kaféer, postkontor och en egen kyrka och varje vecka även en marknad.

Här kan du som besökare hyra en egen trampbåt eller ta en vattentaxi ”coche d´eau” med guide och åka runt på de smala kanalerna mellan husen. Har du tur får du en guide som gärna berättar vem som bor var, till exempel vilket sommarhus som tillhör Silvio Berlusconi och var Jack Nicholson brukar husera. På sommarhalvåret sjuder staden av liv och rörelse. Sommartid finns det runt 10 000 bofasta men under andra halvan av året minskas befolkningen till omkring 200 personer.

MEDELTIDA CHARM I BERGSBYN GRIMAUD

Med en underbar utsikt över St Tropez-bukten ligger bergsbyn Grimaud drygt fem kilometer inåt land. Denna pittoreska bergsby, med anor från 1000-talet, omges av ett bördigt, kuperat landskap. Rue Droite/Rue des Templiers är byns äldsta gata och den är kantad av arkader som en gång i tiden byggdes som skydd för fienden. I Grimaud finns ett antal restauranger, kaféer och butiker och här finns även kyrkan St -Michel från 1100-talet. Från slottsruinerna på toppen av staden har du en fantastik utsikt över St Tropez-bukten och det omgivande landskapet.

LÄNKAR
Hotell i St Tropez-regionen

Turistportalen för Grimaud/Port Grimaud

Port Grimaud
Klassisk kanal i "Frankrikes Venedig"

Grimaud
Bergsbyn Grimaud

Port Grimaud
Spektakulära Port Grimaud

KARTA

Rivieranguiden.se är Sveriges största sajt för franska Rivieran. Sedan 2007 har vi hjälpt svenskar att resa ner till Rivieran och genom vår sajt kan du enkelt boka flyg, hyrbil och hotell i såväl Nice, Cannes, Monaco som Saint-Tropez.