FAIL (the browser should render some flash content, not this).

Share  

Startsida / Praktisk information

PRAKTISK INFORMATION

Här hittar du praktiskt information om att resa till franska Rivieran. Vi berättar om turistbyråer, kommunikationer på Rivieran och hur klimatet varierar under året.

TURISTBYRÅER
De flesta orter på franska Rivieran har en egen turistbyrå, dit du kan vända dig både före och under resan. Besök deras webbplatser om du vill ha mer information om Rivierans orter eller kanske beställa hem en broschyr?

Utvalda turistbyråer
Nice, Monaco, Cannes, St Tropez, Antibes, Avignon, Eze, Villefranche, St Paul de Vence, Ste Maxime och Juan-les-Pins.

KOMMUNIKATIONER PÅ RIVIERAN
Tågförbindelserna på franska Rivieran är mycket goda mellan de största orterna. Med undantag för St Tropez tar du dig enkelt, billigt och snabbt fram mellan bland annat Monaco, Nice och Cannes. Det finns över sextio tågturer varje dag både längs kusten och inåt landet. Sök och boka biljetter hos SNCF.

På Rivieran finns det flera olika bussbolag och därför är det inte helt enkelt att åka planera avancerade resrutter. Bussarna är däremot smidiga och billiga och skall inte underskattas.

Båtförbindelserna mellan Rivierans större orter är goda och det avgår båtar regelbundet mellan bland annat Monaco, Nice, Antibes, Juan-les-Pins och St Tropez. Speciellt under de hektiska sommarmånaderna kan det vara skönare att åka båt än att färdas på land. Förutom reguljärtrafiken finns det också ett stort utbud av båtutfärder till olika orter, öar och sevärdheter.

Taxitransporter på franska Rivieran är överlag dyra och rekommenderas inte som allmänt transportmedel, utan främst för sporadiska transporter. Till exempel kostar det omkring hundra euro att åka taxi mellan Nice och Monaco.

Antibes

BÖCKER OM RIVIERAN
När du reser är det alltid bra att ha en guidebok nära till hands. Utforska våra rekommenderade boktips.
Böcker om Rivieran

Antibes

KARTA ÖVER FRANSKA RIVIERAN
Använd vår karta över franska Rivieran för att få en bra bild av regionen. Klicka på våra markeringar för att läsa mer om kustens orter och sevärdheter.
Karta över franska Rivieran

KLIMATTABELL

Jan Feb Mar Apr Maj Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec
                         
Dag 13 13 15 17 20 24 27 27 25 21 17 13
Natt 4 5 7 9 13 16 18 18 16 12 8 5
Vatten 13 12 13 13 16 20 22 22 21 18 16 14
 

Franska Rivieran
Kvällssol i badorten Beaulieu

 

Rivieranguiden.se är Sveriges största sajt för franska Rivieran. Sedan 2007 har vi hjälpt svenskar att resa ner till Rivieran och genom vår sajt kan du enkelt boka flyg, hyrbil och hotell i såväl Nice, Cannes, Monaco som Saint-Tropez.