FAIL (the browser should render some flash content, not this).

Share  

Startsida / Provence

PROVENCE

Franska Rivieran ligger i regionen Provence, som handlar om mycket mer än badorter och massturism. I Provence kan du upptäcka det genuina Frankrike. Vinodlingar, charmiga medeltidsbyar och romerska fornlämningar karaktäriserar landskapet, som sedan flera sekel lockat konstnärer från hela världen.

ProvenceProvence andas verkligen Frankrike. Regionen må ha en internationell prägel i öster, på franska Rivieran, men domineras av lantlig idyll. Boule, eller petanque som det kallas här, är liksom lunchpausen heligt för lokalbefolkningen.

Departmentet Provence-Alpes-Côte-d'Azur upptar ett relativt stort område i södra Frankrike. Den största staden är Marseille, som med sin knappa miljon invånare är landets näst största stad, men är ändå inte ett av regionens guldkorn. De mest sevärda orterna hittar du norr om Marseille. Här breder de kända vinodlingarna ut sig mellan medeltida städer och storslagna, romerska monument.

Provence
Avignon med påvepalatset

AVIGNON OCH PÅVEPALATSET
På 1300-talet, under påvarnas sk babyloniska fångenskap, var staden Avignon påveresidens. Mitt i staden reser påvepalatset, som är en av Europas bäst bevarade borgar från Medeltiden. Avignon fungerar som en centralort i Provence och kommunikationerna till regionens övriga sevärdheter är goda.

ProvenceSEVÄRDHETER I PROVENCE
Inte långt från Avignon ligger Pont du Gard. Det är en 50 meter hög romersk akvedukt, unik i sitt slag. Bevis på romarsk aktivitet i området hittar du också i Arles, där en amfiteater med plats för 25 000 åskådare ligger. Arles i övrigt en mycket genuin stad och att slå sig ned vid en av uteserveringarna vid torget Place du Forum rekommenderas varmt.

Provence porträtteras ofta genom klostret Abbaye de Sénanque, som ligger öster om Avignon. Det här klostret ligger undangömd mellan berg och omges av vackra lavendelfält.

VINODLINGAR I PROVENCE
Provence är en stor vinproducent med en mängd viner, såväl röda, vita som rosé. Châteauneuf-du-Pape är det mest kända vinet och kommer från området med samma namn, där påvarna semestrade under somrarna. Ett annat klassiskt vin är Côtes du Rhône som, precis som det låter, kommer från området kring Rhônefloden. Rhône mynnar ut vid Marseille.

Provence
Byn Moustiers Sainte-Marie

Antibes

HOTELL I PROVENCE
I Provence finns en mängd hotell. Du hittar alltifrån privatägda, charmiga hotell till pampiga franska slott med allt vad du kan tänka dig. Hos kan du utforska och boka över 400 hotell i Provence.
Hotell i Provence

Antibes
Marknad i Aix-en-Provence

 

Rivieranguiden.se är Sveriges största sajt för franska Rivieran. Sedan 2007 har vi hjälpt svenskar att resa ner till Rivieran och genom vår sajt kan du enkelt boka flyg, hyrbil och hotell i såväl Nice, Cannes, Monaco som Saint-Tropez.