FAIL (the browser should render some flash content, not this).

Share  

Startsida / Orter och sevärdheter / Ramatuelle

RAMATUELLE

Ramatuelle är en lugn, liten bergsby som ligger utanför St Tropez. Byn ligger omgiven av vingårdar och trädklädda sluttningar och härifrån har du en milsvid utsikt. Utanför Ramatuelle hittar du flera natursköna halvöar och St Tropez världskända stränder, men atmosfären i orten är ändå mycket gedigen och avslappnad.

RamatuelleRamatuelle är en liten by med lantlig atmosfär och några trevliga restauranger, vinkällare och flera små heminredningsbutiker. Här kan du njuta av lugnet men ändå ha närheten till det pulserande St Tropez och den berömda, halvmåneformade Pampelonnestranden. Plage Pampelonne är fem kilometer lång, finkornig och strandklubbarna ligger tätt, och här kan du hyra en solstol eller slå dig ner i sanden.

I Ramatuelle hålls årligen en jazzfestival under juli och augusti där du under en vecka kan njuta av olika jazzartister. Är du intresserad av viner erbjuder omgivningarna runt byn flera vingårdar där du kan studera tillverkningen och smaka på de lokala vinerna. Golfbanor, både mera och mindre kända, ligger också de tätt här i området.

Söder om den uppseendeväckande Plage Pampelonne ligger ett orört naturlandskap med tre hänförande halvöar - Cap Camarat, Cap Taillat och Cap Lardier. Det är mycket svårt att ta sig hit med bil, men du kan faktiskt promenera längs med vattenlinjen från Pampelonne och upptäcka de tre uddarna en efter en. Cap Taillat är kanske den mest spektakulära och här finns dessutom vackra sandstränder.

LÄNKAR
Hotell i St Tropez-regionen

Turistportalen för Ramatuelle

Ramatuelle
Halvön Cap Taillat

Ramatuelle
Vinodlingar utanför Ramatuelle

Ramatuelle
Medeltida Ramatuelle

KARTA

Rivieranguiden.se är Sveriges största sajt för franska Rivieran. Sedan 2007 har vi hjälpt svenskar att resa ner till Rivieran och genom vår sajt kan du enkelt boka flyg, hyrbil och hotell i såväl Nice, Cannes, Monaco som Saint-Tropez.