FAIL (the browser should render some flash content, not this).

Share  

Startsida / Orter och sevärdheter / Theoule-sur-Mer

THEOULE-SUR-MER

Den lilla byn Theolue-sur-Mer ligger vackert inbäddad vid Medelhavet bland de dramatiska, röda Esterelbergen. Byn har mycket fina sandstränder och utmärkta möjligheter för vandring. Theoule-sur-Mer har även en behaglig och lugn atmosfär eftersom alltför mycket turister inte har hittat hit ännu.

St TropezTheoule-sur-mer är en liten stad med ett behagligt klimat och erbjuder fina sandstränder samt en mängd vattenaktiviteter. Här kan du sola, bada, segla, åka vattenskidor, dyka och fara ut på båtturer. Är du intresserad av vandring är Theoule-sur-Mer ett ypperligt resmål eftersom det finns fina vandringsleder i en underbar miljö. Här kan du göra vandringar i de röda Esterelbergen, ha picknick, beskåda den vackra floran och blicka ut över Medelhavet. I Theoule-sur-Mers omedelbara närhet finns även möjlighet till att spela golf på ett flertal högklassiga golfbanor. I Theoule-sur-Mer finns några trevliga restauranger, en del butiker och varje fredag morgon hålls en marknad i byns centrum.

Badliv och stränder
Besöker du Theole-sur-Mer måste du besöka de fina sandstränderna, där vattnet nästan skiftar i rosa av de ockrafärgade Esterrelbergen runt omkring. I själva staden, vid hamnen, finns fina stränder men de riktiga guldkornen hittar du lite söder om byn, vid Pointe de l'Aiguille.

Runt omkring Pointe de l'Aiguille finns tre undangömda stränder bortom turisternas kännedom. Om dagarna fylls istället stränderna av den solbadande lokalbefolkningen. För att komma ner till stränderna måste du gå några hundra trappsteg, men som är vackert inklämda i landskapet och helt klart värda besväret. De tre stränderna har alla lite olika karaktär, en är mera otillgänglig som nås antingen från vattnet eller genom klättring på klipporna. En annan strand är mera lättillgänglig och den passar bra för barnfamiljer medan den tredje, där finns det grottor och stora stenblock, lämpar sig för de mer äventyrliga förmågorna.

LÄNKAR
Hotell i St Tropez-regionen

St Tropez
Hamnen i Theoule-sur-Mer

St Tropez
Grönskande kustlandskap

 

KARTA

Rivieranguiden.se är Sveriges största sajt för franska Rivieran. Sedan 2007 har vi hjälpt svenskar att resa ner till Rivieran och genom vår sajt kan du enkelt boka flyg, hyrbil och hotell i såväl Nice, Cannes, Monaco som Saint-Tropez.