FAIL (the browser should render some flash content, not this).

Share  

Startsida / Orter och sevärdheter / Vallauris och Golfe-Juan

VALLAURIS och GOLE-JUAN

Endast fem minuter från Cannes ligger den mindre staden Vallauris, känd som Rivierans största keramikstad. Det var även här som konstnären Pablo Picasso verkade under flera år. På Musée National, mera känt som Picassomuseét, kan du beskåda några av hans originalverk. Vid kustenligger den systerorten Golfe-Juan.

St TropezVALLAURIS
Vallauris präglas av keramikhantverket och längs gatorna ställer över hundra keramiker ut sina alster under sommarmånaderna. Det finns ett stort utbud av traditionellt provencalskt hantverk såsom kryddor, olivprodukter, parfym och framför allt keramik.

Här i Vallauris arbetade Pablo Picasso under åren 1946-48 och det var tack vare honom som Vallauris återfick sin tidigare status som hantverks- och keramikhuvudstad. I Vallauris kan du besöka Museé National, känt som Picassomuseét, och se hans monumentala målningar. På Place Pautlsnard kan du beskåda bronsstatyn l`Homme au Mouton som skänktes hit av Picasso. Ett annat museum värt ett besök för den keramikintresserade är Musee´Magnelli.

GOLFE-JUAN
Mitt emellan den lyxiga staden Cannes och medeltidsstaden Antibes ligger orten Golfe-Juan, som präglas av en stor båthamn och en fin strand. Området kring Golfe-Juan är idag ett av de mest tätbebodda på hela Rivieran, eftersom alla byar och städer mellan Nice och Cannes i stort sätt vuxit samman med en befolkning på omkring 200 000 invånare. Många förknippar Golfe-Juan med Napoleons landstigning efter att han rymde från ön Elba. Härifrån startade han sedan den legendariska marschen mot Paris, där han återtog makten för en kort tid.

Golfe-Juan är en av de mindre orterna på denna kuststräcka och är destinationen för många charterresor. Längs den finkorninga sandstranden ligger strandpromenaden som kantas av många restauranger, främst skaldjursrestauranger och pizzerior.  I den stora båthamnen finns skutor av alla de slag, såväl små som stora. Kortfattat kan orten beskrivas som typiskt charterinriktad badort med många hotell. Det är ett perfekt ställe för barnfamiljer och för dem som föredrar sol och bad, alltså ett bra ställe för en vanlig solsemester.

LÄNKAR
Hotell på centrala Rivieran
Turistportalen för Vallauris/Golfe-Juan

St Tropez
Hamnen i Theoule-sur-Mer

St Tropez
Grönskande kustlandskap

KARTA

Rivieranguiden.se är Sveriges största sajt för franska Rivieran. Sedan 2007 har vi hjälpt svenskar att resa ner till Rivieran och genom vår sajt kan du enkelt boka flyg, hyrbil och hotell i såväl Nice, Cannes, Monaco som Saint-Tropez.