FAIL (the browser should render some flash content, not this).

Share  

Startsida / Orter och sevärdheter / Villeneuve-Loubet

VILLENEUVE-LOUBET

Villeneuve-Loubet är en trevlig ort som ligger strax väster om Nice. Vid kusten ligger det spektakulära Marina Baie des Anges som blivit ett landmärke för hela Rivieran. Några minuter inåt landet ligger en liten, pittoresk by med ett vackert medeltida slott. En lugn atmosfär, ett stort utbud av aktiviteter och närhet till Rivierans huvudorter är vad Villeneuve-Loubet har att erbjuda.

Villefranche

Alldeles innanför kusten ligger själva byn Villeneuve-Loubet. Byn kan inte jämföras med bergsbyarna Eze och St Paul de Vence men är ändå mycket gemytlig. Turisterna strömmar inte hit utan det är istället lokalbefolkningen som gör byn levande. Ovanför byn stoltserar däremot ett medeltida slott som verkligen är värt ett besök. I denna by föddes en av Frankrikes mest kända personer - nämligen mästerkocken Auguste Escoffier. Det är inte så underligt att han kallades för “kockarnas kung och kungarnas kock” eftersom han arbetade på både Grand Hotel i Monaco, Ritz i Paris och Savoy och Carlton i London. Till hans ära har man upprättat det kulinariska museet Fondation Escoffier i hans tidigare barndomshem.

Den södra delen av Villeneuve-Loubet, som sträcker sig längs Medelhavets kust, är ett modernt samhälle. Likt en slingrande pyramid reser sig hamn- och lägenhetskomplexet Marina Baie des Anges upp från Medelhavets kust. Anläggningen, som är 70 meter hög och inhyser 1 600 lägenheter, byggdes på 1960-talet och är idag ett symbol för Rivieran och inte minst Villeneuve-Loubet! Nere vid havet ligger även Marineland som är en av Europas största marina nöjesparker. Här kan du se både delfiner, hajar och valar! Villeneuve-Loubet har dessutom en fyra kilometer lång strand.

Utbudet av aktiviteter är mycket stort i Villeneuve-Loubet. Allt ifrån hästridning och tennis till paddling, klättring, vandring och vattensporter finns tillgängligt inom kommunen. En golfbana finns i Villeneuve-Loubet och inom bara minuter når man dessutom Cannes alla högklassiga golfbanor. Villeneuve-Loubet erbjuder alltså en lugn atmosfär kombinerat med stränder, aktiviteter och historiska monument.

LÄNKAR
Hotell på centrala Rivieran
Turistportalen för Villeneuve-Loubet

Villefranche
Stranden i Villeneuve-Loubet

Villeneuve-Loubet
Fondation Escoffier

KARTA

Rivieranguiden.se är Sveriges största sajt för franska Rivieran. Sedan 2007 har vi hjälpt svenskar att resa ner till Rivieran och genom vår sajt kan du enkelt boka flyg, hyrbil och hotell i såväl Nice, Cannes, Monaco som Saint-Tropez.